Lecţie de educaţie rutieră cu drifturi în curtea şcolii

Lecţie de educaţie rutieră cu drifturi în curtea şcolii

Elevii Colegiului Tehnic „Mircea Cristea” au aflat ce riscuri comportă nerespectarea regulilor de circulaţie de la trei dintre cei mai buni piloţi de raliuri şi drifturi din ţară. Gabi Onofrei, Alexandru Mitroi şi Florin Hangu le-au povestit copiilor despre cum ar trebui să se comporte ca pietoni, biciclişti, pasageri în autovehicule şi, mai ales, ca viitori şoferi

Elevii Colegiului Tehnic „Mircea Cristea” au aflat ce riscuri comportă nerespectarea regulilor de circulaţie de la trei dintre cei mai buni piloţi de raliuri şi drifturi din ţară. Gabi Onofrei, Alexandru Mitroi şi Florin Hangu le-au povestit copiilor despre cum ar trebui să se comporte ca pietoni, biciclişti, pasageri în autovehicule şi, mai ales, ca viitori şoferi. Lecţia de educaţie rutieră a fost pusă la cale de poliţiştii de la Biroul de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii.
O oră interactivă la care copiii au aflat cifre statistice îngrijorătoare cu privire la numărul accidentelor rutiere grave din România dar şi cum pot preveni diferite tipuri de astfel de incidente Elevii au avut şansa să înveţe pe lângă regulile de circulaţie şi despre conportamentul unui pieton exemplar în trafic sau a unui biciclete. Copiii au fost şi mai curioşi să afle dedesupturi ştiute de puţini dintre şoferi. De exemplu cum să îţi scoţi centura dacă ai fost victima unui accident iar aceasta s-a blocat.
Sarea şi piperul cursului de educaţie rutieră a fost demonstraţia de drift care a avut loc chiar în curtea şcolii. Înarmaţi cu telefoanele mobile elevii au urmărit cu sufletul la gură show-ul.

Una din cele mai importante lecţii predate vineri a fost că adrenalina nu trebuie să se consume în trafic ci pe pistă. Gabi Onofrei, posesor a sute de cupe şi medalii adunate la consursuri naţionale şi internaţionale spune că experienţa cu copiii a fost una deosebită.
În opinia lui Florin Hangu, multiplu campion şi vicecampion naţional de raliuri cursurile de circulaţie defensivă ar trebui introduse în legislaţia rutieră.
Poliţiştii spun că bazele unui comportament rutier preventiv se pun la vârste fragede, iar prezenţa lor în mijlocul elevilor pentru a le arăta cum să circule corect îi ajută să-şi formeze deprinderi care o să le fie de folos pe tot parcursul vieţii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.