La Brașov avem opt persoane născute odată cu Marea Unire!

La Brașov avem opt persoane născute odată cu Marea Unire!

0 183

Desfăşurată sub sloganul “O viaţă cât un centenar”, campania Ministerului Afacerilor Interne îşi propune să-i sărbătorească pe toţi românii născuţi în acelaşi an cu România. Prefectul Judeţului Braşov, Marian Rasaliu, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brașov, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” Brașov, Inspectoratului de Jandarmi Județean “ Nicolae Titulescu “ Brașov și Grupării de Jandarmi Mobilă “Burebista” Brașov i-a vizitat pe cei opt braşoveni născuţi în anul 1918.
Cu lacrimi în ochi şi cu vocea tremurând de emoţie, sărbătoriţii au deschis uşa casei lor şi au împărtăşit din experienţa lor. Au spus că au îndurat cu stoicism şi speranţă toate greutăţile vieţii, că se bucură de copii, nepoţi şi strănepoţi, şi că „nici nu au realizat când au trecut 100 de ani”. Sunt exemple demne de urmat, sunt statui vii ale luptei istoriei cu timpul, sunt oameni care privesc doar înainte şi nu se lasă doborîţi de greutăţi. Cu toții, avem multe de învăţat de la fiecare astfel de persoană în parte şi trebuie le mulţumim pentru aportul adus pentru dezvoltarea României!
,,A fost o onoare și o plăcere să-i cunoaștem, să petrecem timp în compania lor, să le ascultăm poveștile de viață și să ne bucurăm că le-am putut fi alături. Anul Centenarului Marii Uniri este momentul în care, mai mult ca niciodată, trebuie să ne amintim că suntem români, să ne amintim de România şi de românii noştri. La mulți ani tuturor celor care aniversează un secol de existență, odată cu Centenarul Marii Uniri!”, a spus prefectul Marian Rasaliu.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.