Japonezul Kensuke Ohira a cantat la Orga Bucholz

Japonezul Kensuke Ohira a cantat la Orga Bucholz

0 493

Glasul marii orgi Bucholz a putut fi auzit din nou marti seara, cu ajutorul organistului japonez Kensuke Ohira. Tanarul interpret nipon a tinut cu orice pret sa cinte la acest instrument. Oaspetele din Tara Soarelui Rasare a venit in Romania fascinat de faima orgii cu care este inzestrat monumentul din Piata Sfatului

Glasul marii orgi Bucholz a putut fi auzit din nou marti seara, cu ajutorul organistului japonez Kensuke Ohira. Tanarul interpret nipon a tinut cu orice pret sa cinte la acest instrument. Oaspetele din Tara Soarelui Rasare a venit in Romania fascinat de faima orgii cu care este inzestrata monumentul din Piata Sfatului.
Stagiunea de concerte estivale de orga de la Biserica Neagra se apropie de final. Asta nu impiedica artistii de valoare sa vina sa cinte la marea orga Bucholz, a carei faima a depasit demult granitele tarii si chiar ale continentului european.
Tanarul solist Kensuke Ohira, originar din Tokio, a oferit publicului brasovean un program cu lucrari compuse de Felix Mendelssohn Bartholdy, Robert Schumann si Johann Sebastian Bach.BrasovX
Kensuke Ohira s-a nascut in 1968 la Tokio si a urmat Universitatea de Arte din capitala Japoniei. A mai urmat studii de orga la Würzburg (Germania), din 2010 si pina in 2015, la clasa profesorului Chritoph Bossert.
A concertat alaturi de Japan Philarmonic Orchestra și Geldai Philarmonia din Tokio. In anul universitar 2013-2014 Kensuke Ohira a fost bursier al Ministerului Culturii din Japonia, iar din luna octombrie a acestui an va fi asistentul muzical al cantorului de la Biserica Stiftskirche din Stuttgart.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.