Interviurile, mai grele decat proba scrisa pentru directorii de scoli

Interviurile, mai grele decat proba scrisa pentru directorii de scoli

0 415

Candidatii pentru posturile de director general si director general adjunct trec in aceste zile prin proba de foc a interviurilor. Comisia judeteana analizeaza in fiecare zi zeci de c.v.-uri iar candidatii trebuie apoi sa raspunda la intrebarile specialistilor. Nu toti doritorii sa conduca scoli sau gradinite care au trecut de proba scrisa au reusit sa ia si punctajul minim la analiza CV-urilor

Candidatii pentru posturile de director general si director general adjunct trec in aceste zile prin proba de foc a interviurilor. Comisia judeteana analizeaza in fiecare zi zeci de c.v.-uri iar candidatii trebuie apoi sa raspunda la intrebarile specialistilor. Nu toti doritorii sa conduca scoli sau gradinite care au trecut de proba scrisa au reusit sa ia si punctajul minim la analiza CV-urilor. Este si cazul singurului candidat care la proba scrisa a obtinut nota 10.
Inspectoratul Scolar Judetean Brasov a inceput din 18 octombrie programarea pe serii a candidatilor care au trecut de proba scrisa.
Pentru acesti au inceput sedintele de evaluare, analiza CV-urilor si interviul. Se puncteaza daca in timpul formarilor, profesorii au facut vizite de studiu si schimburi de experienta, daca au participat la conferinte si simpozioane in strainatate. In plus, printre criteriile legate de experinta este important daca cei care-si doresc sa fie directori au fost sefi de catedra, responsabili de comisie metodica sau au avut alte functii pe parcursul carierei. In plus, conteaza foarte mult daca cei inscrisi in cursa de directori au urmat studii post universitare. profi-catedra1
Nu toti candidatii au reusit sa bifeze toate aceste lucruri. Este si cazul profesorului care vrea sa ajunga director la Colegiul National Titulescu si care desi a primit punctaj maxim la proba scrisa nu a trecut de evaluarea a CV-ului.
O parte din scolile din judet vor avea totusi directori numiti si nu alesi prin acest concurs. Se va intampla in cazul unitatilor scolare unde nu au existat candidati care sa-si doreasca aceasta functie, unde candidatii s-au retras din concurs sau unde nu au reusit sa treaca de toate probele. Numirea directa nu va fi insa un proces usor, deoarece personalul disponibil nu indeplineste conditiile.
Afisarea rezultatelor concursului este programata in 18 noiembrie, fiind urmata de o perioada alocata depunerii contestatiilor: 21 – 23 noiembrie, cu termen de solutionare 9 decembrie. Validarea in consiliul de administratie al inspectoratului scolar a rezultatelor finale si transmiterea acestora la minister este programata in 16 decembrie 2016.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.