Harta pe bani intre liberalii si pesedistii din CJ

Harta pe bani intre liberalii si pesedistii din CJ

0 379

Suparati ca primariile conduse de edili PSD au primit sume mai mici decat cele conduse de PNL, social democratii nu au votat proiectul de hotarare. Executivul judetean sustine ca anul acesta, primul in care toate UAT-urile primesc bani, s-a tinut cont de numarul de locuitori.

Dispute pe banii alocati pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2016. Consilierii judeteni au discutat aprins pe tema celor peste 26 de milioane de lei repartizati judetului Brasov din cotele defalcate din impozitul pe venit si TVA. Suparati ca primariile conduse de edili PSD au primit sume mai mici decat cele conduse de PNL, social democratii nu au votat proiectul de hotarare. Executivul judetean sustine ca anul acesta, primul in care toate UAT-urile primesc bani, s-a tinut cont de numarul de locuitori.
Daca in 2015 sumele pentru echilibrarea bugetelor se faceau exclusiv prin directiile generale ale finantelor publice, anul acesta o parte din bani se acorda din nou de la consiliul judetean. Procedura a iscat aprigi dispute intre consilierii judeteni. Social democratii acuza exectivul consiliului judetean ca a impartit banii in functie de apartenenta politica a primarilor.cj3
Conducerea executivului judetean insista ca criteriile au fost obiective si transparente. Cel mai bun exemplu, spune proaspatul vicepresedinte Adrian Gabor (PNL), este ca Brasovului, care ar fi trebuit sa primeasca jumatate din cele 26 de milioane de lei, i-a fost alocat doar unul, dupa care repartizarea s-a facut strict dupa numarul de locuitori.
Desi n-au votat proiectul de hotarare, alesii judeteni social democrati au solicitat ca sumele pentru anumite localitati sa fie modificate. In consecinta, s-a votat diminuarea cotei de 20% din impozitul pe venit si din TVA de la localitatile cu un buget mai mare in beneficiul celor care aveau nevoie de mai multi bani.
Dupa discutii aprinse, proiectul pentru repartizarea pe unitati administrativ a fost aprobat cu 25 de voturi „pentru”, din totalul celor 32 de consilieri judeteni prezenti in sala.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.