Fara galeti, zahar, ulei, mash-uri uriase sau concerte de campanie

Fara galeti, zahar, ulei, mash-uri uriase sau concerte de campanie

0 788

Asa vor arata campaniile electorale din acest an. Potrivit noilor reglementari, orice cheltuiala trebuie justificata iar candidatii trebuie sa se incadreze intr-un buget auster. O alta modificare este ca presedintele de consiliu judetean va fi ales de catre consilieri si nu uninominal, ca la alegerile precedente, iar pentru alegerea primarilor se va organiza un singur tur de scrutin.
Un candidat care aspira la fotoliu de primar intr-un municipiu de resedinta poate cheltui pana la 11.700 de euro, in timp ce, la tara, pentru primaria unei comune, este considerata suficienta suma de 1.170 de euro. In plus nu se va mai lucra cu banii cash iar fiecare candidat trebuie sa aibe un mandatar financiar, spune Claudiu Petra, reprezentant AEP Brasov.iiiii
Foarte drastica este legea si cand vine vorba de publicitate electorala. Partidele dar si candidatii independenti trebuie sa-si ia adio de la mashurile uriase folosite in campaniile anterioare pe panouri publicitare sau pe blocuri. Vor fi permise afise de cel mult 500mm pe 350mm, expuse in locuri bine stabilite de primarii. In campanie se mai poate face promovare electorala prin flyere, brosuri si publicitate online, in presa scrisa, sau la televiziune.
In arsenalul candidatilor de anul acesta nu se vor mai regasi pixurile si brichetele traditionale, nici galetile sau pungile electorale pline cu alimente. Brasovenii saluta noile prevederi legislative si cer de la candidati seriozitate si onestitate.
In Brasov au aparut deja afise care promoveaza candidatii la Primarie. Unii au furat startul si vor sa profite de perioada de precampanie mult mai permisiva. Potrivit legii privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, Autoritatea verifica doar legalitatea surselor de finantate a materialelor de publicitate politica stradala si nu amplasarea acestora, reglementare care este de competenta autoritatilor administratiei publice locale.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.