ESTE BINE SA SE STIE SI CE FACE DEOSEBIT BISERICA NATIONALA !!

ESTE BINE SA SE STIE SI CE FACE DEOSEBIT BISERICA NATIONALA !!

0 415
Adunarea Națională Bisericească, organismul central al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice și patrimoniale, a aprobat Raportul general anual al Consiliului Național Bisericesc și rapoartele Comisiilor Adunării asupra activității Bisericii Ortodoxe Române în anul 2015, informează Agenția Basilica.
În ceea ce privește activitățile Bisericii în 2015, raportul amintește:
În eparhiile Bisericii Ortodoxe Române funcționează în prezent 766 de instituții și servicii sociale,dintre care: 150 cantine sociale și brutării, 52 instituții medicale și farmacii, 97 centre de zi pentru copii, 54 centre educaționale, 16 centre de zi pentru vârstnici, 50 centre rezidențiale pentru vârstnici, 25 centre comunitare, 37 centre de tip familial, 40 grădinițe sociale și after-school, 14 locuințe protejate, 78 centre de informare, consiliere și resurse, 2 instituții de învățămînt pentru adulți, 16 centre de urgență (pentru persoane fără adăpost, victime ale violenței domestice și ale traficului de persoane), 9 campusuri de tabără și alte 126 de instituții sociale cu specific diferit.   BOR sigla
De asemenea, la nivelul eparhiilor (episcopii, arhiepiscopii, mitropolii) se află în derulare 489 de proiecte și programe sociale, dintre care 326 finanțate din fonduri proprii, 41 cu finanțare publică, 35 cu finanțare externă și 87 cu finanțare mixtă.
În 2015, 31.498 de copii au beneficiat de asistență socială, 3.707 persoane cu dizabilități (deficiențe de vorbire, vedere și auz, consumatori de droguri sau alte tipuri de dependențe, persoane infectate cu HIV/SIDA etc.), peste 21.010 persoane vîrstnice din așezămintele de protecție socială bisericești, din centrele sociale de tranzit și adăposturi de noapte, bătrîni singuri, nedeplasabili, abandonați de familie și cu grave probleme de sănătate, 23.934 șomeri, adulți în dificultate, victime ale traficului de persoane, victime ale violenței familiale, deținuți eliberați, victime ale calamităților naturale și aproximativ 8 387 persoane din alte categorii sociale defavorizate.
În ansamblu, pentru susținerea întregii activități de asistență socială și filantropică și pentru sprijinirea sinistraților, în anul 2015, la nivelul Patriarhiei Române, s-au cheltuit aproape 123 milioane lei (peste 27 de milioane de euro la cursul BNR de azi, 25 februarie), informează ” Basilica”.
Situația statistică prezentată și sumele cheltuite nu includ activitățile social-filantropice și educațional-culturale desfășurate permanent de parohiile și mănăstirile Patriarhiei Române din țară și străinătate.
În 2014, B.O.R. a cheltuit pentru ajutorarea sinistraților și a persoanelor nevoiașe 87.365.322 lei, iar în 2013 suma cheltuită fusese de 80.828.191 lei (conform revistei Capital).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.