DNA Brasov daduse NUP in 2011 in Dosarul padurilor

DNA Brasov daduse NUP in 2011 in Dosarul padurilor

0 462

Unul dintre dosarele tinute la pastrare ani intregi de DNA este cel privind retrocedarile ilegale pe relatia Romsilva-Viorel Hrebenciuc. Dosarul vizand retrocedarea a 43.000 de hectare de padure, a fost inchis cu solutia de neincepere a urmaririi penale de DNA Brasov in 2011, de catre un procuror brasovean care nu mai lucreaza in prezent in DNA

Unul dintre dosarele tinute la pastrare ani intregi de DNA este cel privind
retrocedarile ilegale pe relatia Romsilva-Viorel Hrebenciuc. Dosarul vizand retrocedarea a 43.000 de hectare de padure, a fost inchis cu solutia de neincepere a urmaririi penale de DNA Brasov in 2011, de catre un procuror brasovean care nu mai lucreaza in prezent in DNA. Dosarul a fost redeschis abia in 2014, de noua conducere a structurii teritoriale, care, dupa un an de cercetari, a trimis in judecata 17 persoane, printre care fostul sef al Romsilva, Adam Craciunescu, parlamentarii Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam si Tudor Chiuariu si Gheorghe Sturza.
Dupa redeschidere, procurorii au constatat ca in afacerile cu terenuri retrocedate erau implicate si alte VIP-uri. Asa s-a ajuns la Remus Truica, fostul sef de cabinet a lui Adrian Nastase si la cei patru milionari israelieni, dintre care trei au primit mandate de arestare in lipsa in dosarul retrocedarii Fermei Baneasa catre Paul Lambrino si a unei paduri din Snagov. Este vorba despre Tal Silberstein, al carui nume a aparut adeseori in campaniii electorale, Shimon Shevez di Benjamin ‘Benny’ Steinmetz. Acestia, alaturi de Moshe Agav au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobindirea intregii averi revendicate nelegal de inculpatul Paul Lambrino, prin oferirea de bani sau bunuri functionarilor publici din cadrul institutiilor de stat care detineau proprietatile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.