Directia Copilului Brasov, mai umana decat omologii norvegieni!

Directia Copilului Brasov, mai umana decat omologii norvegieni!

0 483

Directia Copilului Brasov ar fi rezolvat altfel cazul familiei Bodnariu, careia statul norvegian i-a luat copiii. Angajatii brasoveni n-ar fi permis ca minorii sa ajunga in familii straine, indiferent care ar fi culpa parintilor, inca nedemonstrata de autoritatile norvegiene. Initiatorul legii adoptiilor in Romania cere acum ca micutilor familiei abuzate in Norvegia sa li se dea cetatenia romana si sa fie adusi imediat in tara

Directia Copilului Brasov ar fi rezolvat altfel cazul familiei Bodnariu, careia statul norvegian i-a luat copiii. Angajatii brasoveni n-ar fi permis ca minorii sa ajunga in familii straine, indiferent care ar fi culpa parintilor, inca nedemonstrata de autoritatile norvegiene.
Initiatorul legii adoptiilor in Romania cere acum ca micutilor familiei abuzate in Norvegia sa li se dea cetatenia romana si sa fie adusi imediat in tara.
Specialistii romani spun ca practicile autoritatilor din Norvegia nu sunt normale, si ca daca aceste cazuri ar fi avut loc in tara noastra, primele contactate ar fi fost rudele.
Daniela Luca, director general adjunct al DGASPC Brasov, spune ca daca exista un bunic sau o matusa care ar putea avea grija de in continuare de copii este mai bine ca micutii sa le fie dati lor acolo iar nbodnariuu unor straini, asa cum au procedat domnii din Norvegia.
Senatorul UNPR Sebastian Grapa vorbeste despre fracturile emotionale in cazul copiilor luati de la sanul mamei cu scandal. Pentru ca acesti copii sa nu creasca printre straini, senatorul Grapa cere tuturor autoritatilor abilitate sa intervina pentru ca micutilor sa li se dea de urgenta cetatenia romana si sa fie adusi in tara.
Grapa considera ca este obligatoriu ca, incepand de acum, Guvernul Romaniei sa se preocupe de recuperarea acelor copii. Familiei Bodnariu i-au fost luati de catre autoritatile norvegiene toti cei 5 copii, inclusiv mezinul in varsta de numai 4 luni. Familia Nan, ultimul caz descoperit, s-a trezit ca i-au fost luati ambii copii, unul in varsta de 7 ani, si un bebelus de doar un an.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.