Devotament, curaj si sacrificiu in misiunile jandarmilor

Devotament, curaj si sacrificiu in misiunile jandarmilor

0 556

Au salvat oameni din prapastii chiar cu pretul vietii si au prins talhari in plina strada. Sunt acte de curaj pentru care 2 jandarmi brasoveni au fost recompensati la sedinta Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Brasov

Au salvat oameni din prapastii chiar cu pretul vietii si au prins talhari in plina strada. Sunt acte de curaj pentru care 2 jandarmi brasoveni au fost recompensati la sedinta Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Brasov.

Cei doi jandarmi au fost declarati eroi ai comunitatii dupa ce au dat dovada de devotament, curaj si spirit de sacrificiu in timpul misiunilor.

Subofiterul Ionut Marian Barliga s-a distins prin spiritul de sacrificiu manifestat in cadrul unei misiuni de cautare si salvare a unui om cazut in prapastie, in Masivul Piatra Craiului. In ciuda faptului ca s-a ranit grav la un picior, plutonierul major a reusit sa coboare la baza muntelui in circa doua ore, sprijinindu-se in betele de schi.jandarmi montani

Al doilea erou al comunitatii, plutonierul major Dumitru Marius Constantin a prins in flagrant un barbat care provocase daune majore unui numar de 12 autoturisme aflate in zona Colinei Universitații „Transilvania”. Jandarmul spune ca si-a facut doar meseria si ii sfatuieste pe brasoveni sa colaboreze cu fortele de ordine.

In misiunile pe care le duc la bun sfirsit jandarmii sunt pusi nu de putine ori in situatii limita, care le solicita curajul si spiritul de sacrificiu:

Recompensa primita din partea comunitatii este importanta intr-o astfel de meserie desi titlul de erou al comunitatii reprezinta doar o multumire oficiala nu si financiara.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.