De ce sunt ținuți românii în cea mai cruntă sărăcie deși sunt...

De ce sunt ținuți românii în cea mai cruntă sărăcie deși sunt printre popoarele harnice?

0 523

Romanii, unul dintre pooarele europene care par a nu avea limite in cata rabdare poate sa aiba, usor de condus (o spun de ceva timp destui), sunt impinsi de decenii intr-o saracie lucie de cei care-i conduc. Daca apare o CRIZA, o NENOROCIRE (bolsevism-comunismul, razboaie, etc.) este imposibil sa nu fie si romanul printre cei care dau cel mai amre numar de victime. Este adevarat ca, periodic rabdarea se termina si atunci mamaliga se rascoala, numai ca acest lucru se intampla cam din suta-suta de ani.

Potrivit datelor din declarațiile angajatorilor trimise Ministerului Muncii, peste 2,5 milioane de salariați români rămân cu cel mult 1.000 de lei în mână, după taxare, potrivit profit.ro.
Dacă adăugăm familiile lor care au în medie 2-3 membri, vorbim de 5-7 milioane de români ținuți în cea mai cruntă sărăcie deși muncesc din greu lună de lună…
Mai mult, încă un milion câștigă între 1.000 de lei și 1.500 de lei net, însemnând în total două treimi din totalul celor cu un contract de muncă.

Oficial, 1,9 milioane de salariați care aveau contracte de muncă cu normă întreagă și 650.000 de angajați care lucrau pe contracte cu timp parțial câștigau, în primul trimestru din acest an, salarii de până la 1.400 de lei brut. Aceștia rămâneau cu maximum 1.000 de lei în mână, dintre care  1,45 milioane obțineau până la 750 de lei net.
Din cei 4,74 milioane de angajați cu normă întreagă de opt ore, alte 1,3 milioane aveau salarii nete între 1.400 de lei și 2.800 de lei
Pe de altă parte, contractele cu timp parțial sunt pe sume mici, astfel că, din totalul de 735.000 angajați astfel încadrați, 650.000 de contracte sunt pentru cel mult 1.000 de lei net.
Evoluția salariilor din ultimii ani arată că, deși salariul minim a fost majorat în câte două etape anual, de la 800 de lei, în 2014, la 1.250 de lei, în acest an, veniturile nete ale angajaților nu au crescut decât în zona inferioară de remunerare.

România este printre statele europene care impozitează cel mai agresiv munca deși remunerarea angajaților este cea mai redusă din UE, surclasând doar Bulgaria.
Taxarea mare a muncii are legătură cu numărul mare de pensionari în raport cu cel al salariaților și cu nevoia de a acoperi plata pensiilor. Deși contribuțiile de pensii sunt mari, acestea nu reușesc să susțină decât 70% din suma necesară pentru plată.
Mai grav este faptul că numărul pensionarilor va crește substanțial în următoarele două decenii, iar până în acest moment, soluțiile găsite de guverne au echilibrat doar parțial bugetul de pensii.
Soluția ar fi Exploatarea Resurselor Naturale de către Stat și Crearea unui Fond Național al României pe Model Norvegian care să pună în mișcare sectorul de stat al economiei românești. Dar cine s-o facă? „Yesmeni” ai Bruxelles-ului, ai FMI-ului și ai Multinaționalelor și Băncilor Străine ca Iohannis, Cioloș, Dragnea și Ponta sau ONG-urile lui SOROS devenite Uniți Salvăm-ul lui Neicușor care nu pomenesc niciodată de cei care muncesc?

SURSA: http://www.fluierul.ro/

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.