Dictatura magistraților… principala pârghie de conducere în Colonia România!

Dictatura magistraților… principala pârghie de conducere în Colonia România!

1 48

Iată câteva metode prin care un ,,magistrat” procuror poate omorâ un dosar și acoperi o faptă penală:
– În primul rând denunțătorul trebuie să știe că există un termen în interiorul căruia acesta poate depune sesizarea, indiferent că se numește plângere sau denunț.
– Cea mai simplă metodă, adesea practicată de procurori, este stingerea dosarului prin nelucrare și atingerea termenului de prescriere a faptelor. În acest fel cel lezat nici măcar nu poate ajunge în fața unui judecător.
-O a doua metodă este aceea în care procurorul a decis, înainte de administrarea probelor și de cercetarea judiciară, soarta dosarului.
Se știe că polițistul judiciarist lucrează sub supravegherea procurorului. ( soarta profesională a acestuia depinde în mod covârșitor de ce va scrie procurorul despre el la notare!) Polițistul adună probele toate(dacă este onest și nu omite unele dintre ele) și le prezintă ,,în ciornă” procurorului. Acesta va dispune ce și cum să menționeze polițistul în actul de cercetare și eventual ce propunere să-i facă. Rar se va întâmpla ca un procuror să-i dea înapoi raportul polițistului pentru adâncirea cercetării pentru că soluția lui este deja stabilită.
– dacă nu este tergiversată soluționarea pe varii motive, urmărindu-se prin audieri inutile, sau declarații dictate, dosarul va primi crucea de ,, fapta nu există” sau acelaș lucru se poate realiza printr-o încadrare voit eronată sau prin schimbarea încadrării astfel ca la o eventuală judecată inculpatul să scape.
– Contestarea soluției dată de procuror se va face la procurorul erarhic superior dar cum ,,corb la corb…” evident că nu vei avea câștig de cauză.
– Vei contesta și această soluție la tribunal dar aici șansele sunt extrem de mici întrucât aici apare ,,prinderea” denunțătorului în hățișul de interese dintre magistrați, supravegheate sau nu de servicii. Foarte rar sau poate excepțional de rar, un judecător va dispune restituirea dosarului pentru continuarea cercetărilor, acțiune în urma căruia, urmărind aceeași protejare a infractorului, dosarul poate ajunge în nelucrare sau o prelungire extraordinară a termenelor.

Răspunderea magistraților… o utopie în Colonia România!

Mai mor martori, se mai infirmă probe, se mai pensionează un procuror și lucrarea se ia de la capăt, așadar sistemul va lucra neîncetat împotriva cetățeanului de rând magstrații urmărind foloasele proprii care se pot atinge prin poziții înalte(cu numiri politice) și acumulări de averi impresionante.
De aceea reformele în România trebuiesc începute prin activarea legii ilicitului și realizarea accederii magistraților, la toate eșaloanele, prin votul celor mulți după ce se stabilesc și se respectă niște criterii ferme, fără excepții, asimilări, echivalări, detașări etc.
Legea 303 trebuie abrogată!
S-ar impune răspunderea magistraţilor cu o lege mai cuprinz[toare, astfel să se echilibreze cumva pleiada de privilegii. Spre exemplu, chiar dacă e în prag de pensie, şi este cercetat penal, să nu iasă la pensie până nu se ştie dacă este vinovat sau nu. Procurorii activi dar şi cei pensionaţi în clipa în care au comis o faptă penală să piardă absolut toate privilegile şi anii de puşcărie să fie dublaţi! La fel pentru toţi cu pensii speciale, polițiști, de la foşti preşedinţi de stat până la ultimul om care beneficiază de un privilegiu!

Autor: Viorel Gongu
Sursa: facebook.com

NOTA
CHINA: În viitor, în sala de judecată, acuzarea ar putea veni de la un calculator. În China a fost creat un „procuror cu inteligenţă artificială” ce poate formula singur acuzaţii.
Cercetătorii din China spun că au realizat o premieră mondială prin dezvoltarea unei tehnologii care poate acuza oamenii de infracţiuni cu ajutorul inteligenţei artificiale.
Potrivit cercetătorilor, „procurorul” cu inteligenţă artificială poate formula o acuzaţie cu o precizie de peste 97% pe baza unei descrieri verbale a cazului, relatează SCMP. Sursa: scmp.com/news/china/science/

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.