De astazi se reia furnizarea de corn si lapte in scolile brasovene

De astazi se reia furnizarea de corn si lapte in scolile brasovene

0 554

Pentru a preveni imbolnavirea copiilor cu produse neconfome, autoritatile au luat decizia de a verifica fiecare lot de lapte si corn, dar si chioscurile si magazinele din vecinatatea scolilor

Pentru a preveni imbolnavirea copiilor cu produse neconfome, autoritatile au luat decizia de a verifica fiecare lot de lapte si corn, dar si chioscurile si magazinele din vecinatatea scolilor.
Analizele finale efectuate de specialistii in alimentatie publica de la DSVSA au aratat ca nici cornul, nici laptele scolar nu sunt vinovate de imbolnavirea celor 30 de copii care au ajuns in urma cu o saptamana la spital. Autoritatile s-au intalnit joi dimineata la Prefectura pentru discuta cum se pot prevedea astfel de situatii.
Una din deciziile luate in cadrul intalnirii a fost de a verifica fiecare lot de lapte si corn care va ajunge pe bancile elevilor, anunta dr. Dorin Enache, director executiv DSVSA Brasov.DORIN
Pentru corn care este produs in judetul Prahova a fost solicitat un buletin de analize pe saptamana. Daca, pentru lapte, in 48 de ore pe metoda ultrarapida, poate fi eliberat un buletin de analize, in cazul cornului ne sunt necesare 5 zile.
Noul prefectul al Brasovului, Ciprian Bancila, a emis un ordin prin care se dispune formarea unor comisii mixte de control care vor efectua incepand de maine controale in unitațile scolare si la toate obiectivele de comert si alimentatie publica din incinta si din zona adiacenta unitatilor de invatamant. Autoritatile vor sa verifice si chioscurile de pe langa scoli si gradinite.
Desi 30 de copii au ajuns la spital, autoritatile nu au depistat cauza imbolnavirilor. Se speculeaza chiar ca multi dintre copii au declarat ca se simt rau doar pentru a scapa de o lectie deschisa.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.