Contantin Niţă a petrecut prima noapte după gratii la …Codlea!

Contantin Niţă a petrecut prima noapte după gratii la …Codlea!

0 189

Constantin Niţă şi-a părăsit ieri după-amiază vila somptuoasă din Braşov, de unde a fost condus cu un SUV de lux la Penitenciarul Codlea. La plecarea de la reședința impunătoare, soția lui Niță a încărcat în bagajul bolidului, printre altele, și un bax de hârtie igienică

Sentinţa definitivă de condamnare la 4 ani de închisoare cu executare a fost pronunţată ieri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a menţinut sentinţa din prima instanţă împotriva fostului ministru al Energiei şi preşedinte al PSD Braşov, vinovat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Constantin Niţă şi-a părăsit joi după-amiază vila somptuoasă din Braşov, de unde a fost condus cu un SUV de lux la Penitenciarul Codlea. La plecarea de la reședința impunătoare, soția lui Niță a încărcat în bagajul bolidului, printre altele, și un bax de hârtie igienică.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Niţă în urma unui denunț formulat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu că ar fi acceptat și primit 30.000 de euro în schimbul unei intervenții la colegul său de partid, Gheorghe Nichita, pe atunci primar al Iaşiului.

Potritivit rechizitoriului, în 2013, Constantin Niţă, la data faptei ministru al Energiei, i-a solicitat lui Tiberiu Urdăreanu, un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma acestuia cu Primăria Iaşi, după ce primarul Nichita solicitat, cu titlu de mită, 10% din valoarea contractului.

La ultimul termen de judecată, Constantin Niţă declara că nu a primit niciun ban de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, se declara dezamăgit de solicitarea procurorului care ceruseră instanţei să-l condamne la închisoare cu executare şi că are încredere că va fi „o judecată dreaptă”.
Tot la ultimul termen al procesului, un procuror de la DNA a cerut magistraţilor majorarea pedepsei aplicate lui Constantin Niţă la 5 ani de închisoare cu executare.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.