Consiliere AJOFM pentru viitorii someri

Consiliere AJOFM pentru viitorii someri

0 541

Elevii claselor a 12-a de la Colegiul Economic „Andrei Barseanu” au fost informati si consiliati profesional de reprezentantii Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca. Liceenii pot beneficia in mod gratuit de orientare, consiliere si cursuri de pregatire profesionala.

Elevii claselor a 12-a de la Colegiul Economic „Andrei Barseanu” au fost informati si consiliati profesional de reprezentantii Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca. Liceenii pot beneficia in mod gratuit de orientare, consiliere si cursuri de pregatire profesionala. Cei care aleg sa nu continue studiile, pot primi timp de sase luni o indemnizatie de somaj in valoare de 250 de lei.

Inca din luna aprilie, reprezentantii Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Brasov au mers prin licee si le-au prezentat elevilor oportunitatile si drepturile privind ajutorarea tinerilor aflati in cautarea unui loc de munca.

Pe langa orientare, consiliere si diferite cursuri de pregatire profesionala gratuite, este important pentru elevii din an terminal sa stie ca pot primi 250 de lei pe luna indemnizatie de somaj, daca respecta regulile de inscriere.studente

Elevii sunt multumiti ca au aflat solutiile pe care le pot alege in cazul in care nu vor sa urmeze o facultate.

Actiunea este apreciata chiar si de cei care vor sa-si continue studiile.

Anul trecut, din toate liceele din judet, doar 700 de elevi s-au inscris in cadrul Agentiei. In 2015, reprezentantii AJOFM au intreprins 23 de actiuni si 77 de activitati de consiliere, la care au asistat peste 1.500 de copii. Singurul liceu ramas pe lista de informare si consiliere profesionala este Colegiul Tehnic de Transporturi.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.