Centre de excelenta in handbal

Centre de excelenta in handbal

0 941

Brasovul va avea doua centre de excelenta in handbal. Desi in urma sedintei AGA a clubului Corona se luase hotararea construirii unui singur centru – pentru baieti – in cele din urma edilii Brasovului au negociat cu Federatia Romana de Handbal si au reusit sa obtina si un centru pentru fete

Brasovul va avea doua centre de excelenta in handbal. Desi in urma sedintei AGA a clubului Corona se luase hotararea construirii unui singur centru – pentru baieti – in cele din urma edilii Brasovului au negociat cu Federatia Romana de Handbal si au reusit sa obtina si un centru pentru fete.

Astfel, s-a incheiat un parteneriat intre Municipiul Brasov, Ministerul Educatiei Nationale, Comitetul Olimpic Sportiv Roman, Universitatea Transilvania si Federatia Romana de Handbal, in urma caruia se vor infiinta cele doua centre de excelenta in handbal, unul pentru baieti si altul pentru fete.

La centrul pentru baieti vor fi pregatiti handbalisti cu varste intre 18 si 21 de ani, in timp ce la fete nu este specificata varsta. Responsabilitatile fiecarei parti din asociere sunt foarte clar stabilite, astfel ca municipalitatea nu va fi nevoita sa se ocupe de antrenori sau de incadrarea sportivilor intr-o forma de invatamant.Corona Braşov FF

Potrivit Adinei Durbaca, viceprimar PNL, urmeaza ca primaria sa identifice exact spatiile pentru a asigura cazarea acestor sportivi si obligatiile celorlalti parteneri din acest proiect. In acest sens au fost desemnati comisiile 3 si 4 si inca trei salariati din cadrul Primariei care vor stabili exact care sunt conditiile de parteneriat.

Federatia Romana de Handbal si Ministerul Educatiei – prin Inspectoratul Scolar – vor angaja cate 6 antrenori la fiecare centru si cate un director administrativ,  preparator fizic, medic sportiv si operator video. Inspectoratul Scolar va asigura si contabilul si procedurile de transfer pentru sportivi, care vor fi in numar de 75 la fiecare centru.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.