Cârpirea DN-urilor din Braşov înghite 2 tone de mixtură asfaltică pe zi

Cârpirea DN-urilor din Braşov înghite 2 tone de mixtură asfaltică pe zi

0 358

Este încă prea frig pentru ca asfaltul să fie reparat de-a binelea, aşa că gropile se tratează în această perioadă cu o mixtură specială. Cârpeala ţine însă cam vreo două săptămâni şi asta dacă nu mai dă vreun îngheţ sau vreo ninsoare, după care gropile sunt plombate din nou

Drumarii aruncă în gropile drumurilor naţionale care traversează judeţul 2 tone de mixtură asfaltică pe zi. Este încă prea frig pentru ca asfaltul să fie reparat de-a binelea, aşa că gropile se tratează în această perioadă cu o mixtură specială.
Cârpeala ţine însă cam vreo două săptămâni şi asta dacă nu mai dă vreun îngheţ sau vreo ninsoare, după care gropile sunt plombate din nou.
Potrivit drumarilor, o reparaţie serioasă se va face abia în primăvară, dacă nu cumva la vară. Aproape toate drumurile naţionale care tranzitează judeţul sunt pline de gropi, care le fac şoferilor viaţa un calvar.

Pe DN 11, spre Hărman, dar şi pe sensul de mers dinspre Prejmer spre Braşov, asfaltul este ciuruit ca după bombardament. Aici, asfaltul a fost turnat, cu ani în urmă, direct peste dalele de ciment. Pe alocuri se văd plombele mai vechi iar reparaţia de urgenţă se face tot cu plombe.
Horia Stancu, şef secţie Drumuri Naţionale Braşov, spune că echipele pe care le coordonează fac plombări la rece, cu mixtură stocabilă asfaltică şi că reparaţiile se vor face prin primăvară, chiar vară

Reparaţia provizorie a drumurilor înghite şi până la 2 tone de mixtură pe zi. Asta pentru că se intervine zilnic pe mai multe drumuri naţionale – în zona Ghimbav, pe DN 73 A, la Făgăraş, Valea Bogăţii, la Rupea, pe DN 13.

Campion la gropi rămâne DN 73, în zona dintre Râşnov şi Bran, blocată tot anul trecut, fără ca şantierul să se fi terminat. Cei de la Drumurile Naţionale s-au spălat însă pe mâini de lucrare, pe care au predat-o constructorului.

Pe toată durata contractului, întreţinerea drumului revine, de altfel constructorilor, inclusiv reparaţiile curente pe porţiunile care nu au intrat încă în reparaţie. Indiferent cine este responsabil de drumurile naţionale de pe raza judeţului, şoferii braşoveni sau turişti vor mai avea încă viaţă grea pe aceste tronsoane.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.