Carausii ilegali pun pe buturi firmele de transport la vedere

Carausii ilegali pun pe buturi firmele de transport la vedere

0 595

Transport gratuit pe ruta Brasov – Tarlungeni! Este oferta, dar si metoda de protest a patronului unei firme de transport, impotriva soferilor-pirati care ii fura clientii. Desi firma a depus plangeri impotriva transportatorilor ilegali la politie si la administratiile financiare, pana acum efectele sunt nule

Transport gratuit pe ruta Brasov – Tarlungeni! Este oferta, dar si metoda de protest a patronului unei firme de transport, impotriva soferilor-pirati care ii fura clientii.

Desi firma a depus plangeri impotriva transportatorilor ilegali atat la politie, cat si la administratiile financiare, pana acum efectele sunt nule. Oamenii legii pretind ca le este foarte greu sa dovedeasca ilegalitatea comisa de carausi. Patronul firmei declara ca va mentine gratuitatea pana cand va elimina concurenta.

Ruta Brasov – Tarlungeni este una pe care piratii soselelor fac bani frumosi, dar negri pe spatele celor care circula pe acest traseu si pe seama nepasarii autoritatilor. Ruta a fost castigata la licitatie de o firma de transport care inregistreaza acum mari pierderi din cauza soferilor-pirati. Acestia ii transporta pe calatori la un pret ceva mai mic sau la acelasi pret, dar mult mai rapid, cu autoturisme in loc de autobuze.

Constantin Codreanu se plange ca, de mai bine de doi ani nu-si scoate nici macar cheltuielile cu motorina. Soferii firmei de transport spun ca, in fiecare zi, in jur de 20 de masini fac doua-trei curse inaintea lor.BUS COCREANU S

Carausii ilegali nici macar nu se sfiesc sa recunoasca faptul ca transporta fraudulos persoane pe acest traseu.

Ca sa ii elimine de pe piata pe pirati, Codreanu a decis sa nu mai ceara bani calatorilor o perioada, pana cand se va reglementa situatiasi cineva va realiza ca transportul trebuie sa se faca in mod legal.

Supararea patronului, bucuria calatorilor, placut surprinsi de decizia de a nu li se mai cere bilete pentru curse.

Ca sa ii elimine pe evazionisti, firma a depus mai multe plangeri la Primaria Tarlungeni, la Directia Fiscala Sacele, la Sectia 5 de Politie Brasov si a primit promisiuni ca situatia va fi reglementata. Politistii spun ca ei au efectuat actiuni in zona din municipiul Brasov din care pleaca piratii chiar cu mult inainte de depunerea cererii, in 31 martie.

Politistii spun insa ca este extrem de dificil sa dovedeasca faptul ca o persoana aflata in masina plateste pentru cursa efectuata, desi un politist in civil, sub acoperire, ar putea foarte usor sa faca acest lucru.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.