Canionul Sapte Scari a inghetat bocna

Canionul Sapte Scari a inghetat bocna

0 466

Canionul Sapte Scari ofera in aceasta perioada un peisaj de vis turistilor si brasovenilor care ajung in zona. Izvoarele de versant din interiorul canionului au inghetat din cauza temperaturilor scazute, iar peretii de stanca par adevarate opere de arta

Canionul Sapte Scari ofera in aceasta perioada un peisaj de vis turistilor si brasovenilor care ajung in zona. Izvoarele de versant din interiorul canionului au inghetat din cauza temperaturilor scazute, iar peretii de stanca par adevarate opere de arta.
Defileul sapat in calcare jurasice din partea vestica a muntilor Piatra Mare devine pe timp de iarna un loc de poveste, unde cascadele se transforma in jerbe de gheata cu nuante de verde, galben si rosu.
Spre baza canion inghetatcanionului, culorile se combina iar turturii arata precum un curcubeu.
In sezonul de iarna, canionul din inima Masivului Piatra Mare, care are 160 de metri, cu o diferenta de nivel de 58 de m, si o altitudine de 948 de metri, poate fi vizitat doar in weekend.
Accesul principal se face dinspre Timisul de Sus si Dambul Morii, de pe drumul national DN1, in aproximativ o ora de mers.
Defileul este format din sapte trepte cu inaltimi intre 2.5 si 15 metri si este unul din locurile frecventate de turistii si brasovenii care vor sa faca miscare, in mijlocul unui peisaj superb.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.