Cancescu si Dinita raman sub control judiciar

Cancescu si Dinita raman sub control judiciar

0 643

Aristotel Cancescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Brasov, si fostul deputat PC Ioan Dinita raman sub control judiciar. Curtea de Apel Brasov a respins, solicitarea celor doi de a fi judecati in libertate, fara restrictii, in dosarul in care sint acuzati de abuz in serviciu si luare de mita

Aristotel Cancescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Brasov, si fostul deputat PC Ioan Dinita raman sub control judiciar.
Curtea de Apel Brasov a respins, solicitarea celor doi de a fi judecati in libertate, fara restrictii, in dosarul in care sint acuzati de abuz in serviciu si luare de mita.
La inceputul lunii, Tribunalul Brasov decidea sa mentina masura controlului judiciar pe numele a 5 inculpati: Aristotel Cancescu, Ioan Dinita, Mariei Gheorghies, Radu Ispas siGabriel Bigiu.
Pentru alti cinci inculpati din dosar – Aurelia Popa, Emil Cirica, Viorel Costea, Ioan Botoman si Mircea Popa – judecatorii au revocat masura controlului judiciar. Instanta a respins si solicitarea lui Cancescu de a i se ridica partial sechestrul de pe anumite bunuri.
Dupa ce si Cancescu si DNA Brasov au contestat decizia,Curtea de Apel Brasov a hotarit sa mentina decizia Tribunalului din 1 octombrie, care a venit astfel definitiva. Aristotel Cancescu a fost trimis in judecata in 17 decembrie 2014 de catre procurorii DNA Brasov, sub acuzatia de cinci infractiuni de abuz in serviciu, luare de mita, spalare a banilor, trafic de influenta si instigare la tentativa la abuz in serviciu.
Presedintele mult prea suspendat al Consiliului Judetean fost arestat preventiv pe data de 24 decembrie 2014 pentru ca, pe 28 februarie, sa fie plasat in arest la domiciliu printr-o decizie definitiva a Curtii Supreme. Cancescu a fost pus in libertate si plasat sub control judiciar in data de18 iunie, in urma unei decizii a Tribunalului Brasov, cu interdictia de a-si relua prerogativele de presedinte al Consiliului Judetean.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.