Campionul nu a cedat : Simone Tempestini a câștigat Raliul Brașovului

Campionul nu a cedat : Simone Tempestini a câștigat Raliul Brașovului

0 431

Italianul Simone Tempestini (pe Ford Fiesta R5), campionul absolut al sezonului trecut, a început cu dreptul sezonul 2016, câștigând prima etapă a noului campionat de raliuri, ,,Tess Rally 45 Pro-X”, alături de copilotul Marc Banca. Cu toate acestea, Tempestini a avut în brașoveanul Dan Girtofan un adversar serios, care, așa cum s-a angajat la startul competiției, va avea un important cuvânt de spus, în campionatul național din acest an. Conform tradiției, un rol important în etapa brașoveana l-a avut vremea schimbătoare, când soare, când ploaie sau chiar fulgi de nea! În aceste condiții, piloții bine pregătiți, cu dotări adecvate pentru bolizii lor, au avut câștig de cauză…Dacă la finalul celor 88 km, din prima zi a competiției, cei doi concurenți erau despărțiți de numai o secundă, în clasamentul raliului, Simone a pilotat impecabil pe cele două ,,speciale” de astăzi, fiind mai rapid decât Dan Gârtofan cu 10,6 secunde, pe ,,Pârâul Rece” și cu 21,7 secunde pe ,,Poiana la vale”, ultima probă specială fiind programată pentru prima dată în istoria campionatului național și având rol de ,,Power Stage” și aducând puncte bonus primilor 3 clasați (Simone Tempestini, Manuel Mihalache, respectiv, Dan Gârtofan). ,,Am câștigat, la fel ca și anul trecut, însă, de data asta, a fost mult mai greu. Gârtofan a mers foarte bine în prima zi. Astăzi, condițiile s-au complicat foarte mult și am reușit să iau avans. Sunt foarte fericit pentru cum a decurs ziua finală„, a declarat Simone Tempestini.

Datorită unei ,,răsuciri”, Dan Gârtofan a ratat victoria

La primul raliu de asfalt cu noua Skoda Fabia R5, Gârtofan s-a dovedit foarte rapid, fiind singurul care a reușit să îi smulgă lui Tempestini victorii pe probe. Gârtofan a ratat însă victoria, în urma unei greșeli, pe ultima probă specială, când s-a răsucit : ,,Am mărit ritmul de la o proba la alta, aratând că putem fi rapizi. Din păcate, ne-am răsucit pe primul viraj al probei Power Stage, pierzând mult timp. Suntem mulțumiți totuși de rezultat, am obținut puncte importante, iar campionatul este foarte lung” a spus Dan Girtofan, care a făcut echipaj cu Tudor Mârza. Podiumul primei etape a fost completat de un vechi participant în campionatul național, Bogdan Marișca (pe Ford Fiesta R5), care a mers constant și a încheiat pe locul trei, în echipaj cu copilotul Carmen Poenaru.

Mai trebuie menționată și performanța tânărului pilot brașovean Andrei Girtofan (pe Dacia Logan), fiul lui Dan Gârtofan, debutant în Campionatul Național de Raliuri, care a fost nominalizat drept ,,cel mai rapid pilot debutant”.

Urmează etapa a doua a campionatului național, Raliul Sibiului, în perioada 15-16 aprilie

Dorin Dușa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.