Butoane de panica la Brasov

Butoane de panica la Brasov

0 558

Pe langa iluminat inteligent, orasul de sub Timpa va avea pina in luna iulie si 42 de butoane de panica instalate in zonele cele mai aglomerate. Cetatenii dar si turistii vor putea sesiza astfel direct la dispeceratul Primariei problemele sau situatiile de nesiguranta de pe domeniul public

Pe langa iluminat inteligent, orasul de sub Timpa va avea pina in luna iulie si 42 de butoane de panica instalate in zonele cele mai aglomerate. Cetatenii dar si turistii vor putea sesiza astfel direct la dispeceratul Primariei problemele sau situatiile de nesiguranta de pe domeniul public. Cei care vor lua butoanele in joaca se vor alege cu sanctiuni drastice.

Primele doua butoane de panica au fost amplasate in zona Modarom si in dreptul Parcului Nicolae Titulescu.

Specialistii in IT si telecomunicatii au facut primul test iar sistemul a functionat perfect.

GIRATORIU CMIn formularul de apel se poate introduce motivul pentru care a fost apelat butonul de panica si exista functii de a transfera cazul fie catre serviciile de urgenta fie de a inchide cu un mesaj prestabilit.

Totul este inregistrat insa vor fi prevazute si sanctiuni pentru apelurile false.

Fiecare buton de panica va avea si un panou de avertizare iar primaria va propune consiliului local sa prevada si sanctiuni severe pentru cei care vor incerca sa utilizeze echipamentele in joaca. Instalarea butoanelor de panica si a camerelor de supraveghere este parte a proiectului de „modernizarea integrata a sistemelor de iluminat public si cresterea sigurantei publice in municipiul Brasov”, a carui valoare totala este de peste 10 milioane de lei fonduri europene nerambursabile.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.