Branza expirata si muraturi reciclate in Piata Dacia

Branza expirata si muraturi reciclate in Piata Dacia

0 704

Inspectorii DSVSA au descins in Piata Dacia pentru mai multe controale. Prima oprire au facut-o la producatorii de branzeturi, unde au gasit marfa expirata: in camera in care ar trebui sa se pastreze doar branzeturi se aflau si produse din carne neetichetate

Inspectorii DSVSA au descins in Piata Dacia pentru mai multe controale. Prima oprire au facut-o la producatorii de branzeturi, unde au gasit marfa expirata: in camera in care ar trebui sa se pastreze doar branzeturi se aflau si produse din carne neetichetate. Comerciantii de legume si fructe, in schimb, vindeau muraturi in borcane refolosite.
Primul lucru care le-a atras inspectorilor atentia la sectorul de branzeturi au fost plasele cu cumparaturi agatate in cuie, in spatele vanzatorului.
In apropiere erau si bucati de branza, desi exista camera de depozitare. Aici, insa, in filtrul de igienizare, chiar langa cosul de gunoi, se afla o geanta cu muschiulet de porc si slanina, in pungi de plastic, fara vreo etichetare.
O alta producatoare avea expusa la vanzare branza de burduf expirata de peste doua saptamani. Femeia a putut fi convinsa doar cu greu sa retraga branza de la vanzare.
Inspectorii au ajuns si la vanzatorii de legume si fructe, unde au gasit muraturi in borcane refolosite si care nici nu pareau sterilizate inainte de reutilizare.
Marfa neconforma a fost retrasa de la comercializare. Comerciantii gasiti in neregula risca amenzi de la 600 la 2.000 de lei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.