Artera de Sud-est este gata pe jumatate!

Artera de Sud-est este gata pe jumatate!

0 820

Pana la sfarsitul anului cartierul Noua va fi legat de ocolitoarea Brasovului Fostul traseu al caii ferate uzinale de la intreprinderea Roman a fost transformat in artera de legatura la soseaua ocolitoare a Brasovului. Drumul va fluidiza traficul de pe Calea Bucuresti si va realiza o legatura a cartierului Noua cu restul orasului

Pana la sfarsitul anului cartierul Noua va fi legat de ocolitoarea Brasovului Fostul traseu al caii ferate uzinale de la intreprinderea Roman a fost transformat in artera de legatura la soseaua ocolitoare a Brasovului. Drumul va fluidiza traficul de pe Calea Bucuresti si va realiza o legatura a cartierului Noua cu restul orasului. Artera are originea la intersectia strazii Prunului si traseului caii ferate uzinale. Drumul intersecteaza strada Poienelor apoi trece pe sub Calea Bucuresti si pe sub magistrala de cale ferata avand sfarsitul traseului la intersectia cu tronsonul I al Ocolitoarei municipiului Brasov.

Justificarea tronsonului, spune primarul George Scripcaru, este dezvoltarea zonei, crearea unui acces stanga dreapta. Intr-o etapa viitoare va fi finalizat acest proiect se vor crea doua legaturi – una la stanga inainte de calea ferata care va face legatura cu strada Crinului si care practic ne va scoate in strada Harmanului si o legatura la dreapta.artera sud1

O alta artera va fi amenajata pe sub calea ferata si va lega acest drum de strada Zizinului creand astfel acces si la zona cimitirelor. Drumul are o lungime de 2,1 kilometri si o latine de 7 metri cu o banda pe sens, piste pentru biciclisti pe o parte si trotuar pe cealalta parte. De-a lungul traseului sunt prevazute si 3 perechi de statii pentru transportul in comun. Eeste un proiect cu finantare europeana accesata, 98% sunt bani accesati , 2% sunt din partea municipalitatii.

Proiectul „Asigurarea accesibilitatii catre zona economica Brasov Sud -Est” este finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 – „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli de crestere”. Valoarea totala a proiectului se ridica la peste 16 milioane de lei.

 

Vifor Rotar

 

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.