Artele isi fac din nou vacanta la muzeu

Artele isi fac din nou vacanta la muzeu

0 458

Programul educational „Vacanta artelor la muzeu” continua si in acest an. 25 de participanti cu varste intre 6 si 14 ani se vor dedica, in luna iulie, unor activitati diverse precum pictura, sport, excursii, aeromodelism sau tehnica scrisului. Anul acesta, invitata speciala este o tanara studenta din Japonia

Programul educational „Vacanta artelor la muzeu” continua si in acest an. 25 de participanti cu varste intre 6 si 14 ani se vor dedica, in luna iulie, unor activitati diverse precum pictura, sport, excursii, aeromodelism sau tehnica scrisului. Anul acesta, invitata speciala este o tanara studenta din Japonia, care ii va invata pe copii cuvinte in japoneza dar si alte lucruri interesante despre tara din care provine.

Aflata la cea de a X-a editie, „Vacanta artelor la muzeu” se va desfasura la sectia de Literatura din Casa „Stefan Baciu” si in spatiul public, in fiecare zi de joi a lunii iulie. Astazi, participantii au mers sub Tampa si au pictat, cum au stiut ei mai bine, obiectivele turistice ale Brasovului.

Copiii au fost indrumati sa picteze de catre tanara artista Diana Popescu, care le-a cerut sa realizeze un traseu turistic in care sa fie evidentiate cele mai importante cladiri din municipiu.

Participantii s-au pus pe treaba imediat ce au ajuns sub Tampa iar pictatul in natura le-a trezit interesul pentru arta.muzeu copii1

Anul trecut, participantii s-au bucurat de prezenta studentilor Cindy si James, din China si Australia, veniti pe perioada verii in practica, prin programul international de voluntariat oferit de AIESEC. Cei doi le-au impartasit elevilor din tainele hartiei si a scrisului in limba chineza, dar si retete culinare din tara asiatica. Anul acesta, o japoneza studenta la Bucuresti, va veni la Brasov pentru a-i invata pe copii cuvinte elementare in japoneza si lucruri interesante despre tara ei. La finalul cursurilor, la inceputul lunii august, se va organiza o excursie cu trenul la monumentele naturii – vulcanul stins si coloanele de bazalt – de la Racos.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.