6 proiecte de transport ecologic la Braşov

6 proiecte de transport ecologic la Braşov

0 191

Edilii au semnat contractele studiilor de fezabilitate pentru 6 proiecte de transport în comun, pietonal și cu bicicleta, pentru care se va solicita finanțare de la Uniunea Europeană

Încă un pas spre transport ecologic sub Tâmpa. Edilii au semnat contractele studiilor de fezabilitate pentru 6 proiecte de transport în comun, pietonal și cu bicicleta, pentru care se va solicita finanțare de la Uniunea Europeană.
Primăria Municipiului Brașov va depune proiectele pentru creșterea atractivității transportului alternativ în detrimentul celui cu autoturismul personal. Se dorește construirea unui Park & Ride în Bartolomeu, a unui terminal de transport urban la Gară amenajarea de benzi dedicate transportului public şi construirea unui garaj

Un proiect special este dedicat bicicliștilor. Autoritățile au propus două trasee care să lege cartierele municipiului. Unul are o lungime de 5.5 kilometri; pleacă de la terminalul Poienelor și parcurge mai multe străzi din cartierul Astra până la Gară, de aicicontinuă pe bulevardele Victoriei şi Kogălniceanu până la Camera de Comerț. Al doilea traseu are o lungime de 4 kilometri și pleacă din Bdul Valea Cetății până la Terminalul Poienelor din Astra.
Potrivit lui Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov, au fost mai multe discuții inclusiv cu reprezentanții Asociațiilor de Bicicliști, pentru a găsi traseele optime care să fie și legate între ele și care să te ducă dintr-o parte în alta a orașului.

Unul dintre trasee leagă cartierul Răcădău cu cartierul Astra, care este legat cu centrul orașului.
Nu sunt singurele investiţii pe care autoritățile le vor implementa pentru reducerea poluării în Brașov. La contractul de achiziţie a 105 autobuze Euro 6 se adaugă proiectul depus la MDRAP pentru cumpărarea a 26 de troleibuze, şi cel cu finanţare pe POR pentru achiziţia de autobuze electrice sau hibrid. În plus, Ministerul Mediului şi-a declarat intenţia de a sprijini municipalitatea brașoveană în achiziţia de autobuze electrice.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.