33 de fapte penale in scolile din judet in acest an scolar

33 de fapte penale in scolile din judet in acest an scolar

0 585

Toate unitatile de invatamant din judet ar trebui sa aiba cel putin un sistem de paza! Acest lucru depinde insa de bugetul local si de abordarea primarilor la nivelul fiecarei scoli in parte. Oamenii legii recomanda atat sistemele de supraveghere video din interiorul scolilor, cat si pe cele din afara institutiilor, care descurajeaza tentativele de infractiune in randul elevilor

Toate unitatile de invatamant din judet ar trebui sa aiba cel putin un sistem de paza! Acest lucru depinde insa de bugetul local si de abordarea primarilor la nivelul fiecarei scoli in parte. Oamenii legii recomanda atat sistemele de supraveghere video din interiorul scolilor, cat si pe cele din afara institutiilor, care descurajeaza tentativele de infractiune in randul elevilor. In primul semestru al anului scolar 2015-2016 in scolile din judet s-au comis 33 de fapte penale, dintre care cele mai multe au fost loviri.
Siguranta unitatilor scolare din judet este responsabilitatea politistilor de proximitate in mediul urban, iar in cel rural, a agentilor de politie rurala. Cele 401 de unitati de invatamant preuniversitar au fost vizate in primul semestru al anului scolar 2015-2016 de actiuni si controale din partea institutiilor abilitate care se ocupa de prevenirea si combaterea delincventei juvenile, a absenteismului scolar si de respectarea regimului de circulatie rutiera.
Activitatile au vizat perioadele de timp de la intrarea si iesirea elevilor de la curs iar cu aceasta ocazie au fost identificati 78 de elevi problema, cei mai multi, ca urmare a numarului mare de absente inregistrate. 74 de agenti economici au fost verificati iar 18 dintre ei au primit sanctiuni contraventionale pentru ca vindeau bauturi alcoolice si tutun in zona adiacenta unitatilor de invatamant. bataie scoala
Scolarii de pana in 14 ani nu raspund penal pentru faptele lor insa se pune accent pe reeducarea lor. De la cateva vorbe urate se poate ajunge foarte usor la agresiune fizica, avertizeaza cms. sef Mihaela Hermenean, Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, IPJ Brasov.
Pentru cresterea gradului de siguranta in incinta si in zonele adiacente unitatilor de invatamant preuniversitar din judet, politistii recomanda montarea sistemelor de supraveghere video in toate unitatile scolare. Chiar au fost intocmite adrese catre toate consiliile locale din judet pentru initierea unor demersuri in sensul asigurarii cu paza umana a unitatilor scolare si pentru securizarea incintelor si zonelor adiacente acestora. Intalnirile interactive dintre politistii de proximitate si elevi, cadre didactice, directori si parinti vor continua atat in mediul urban, cat si in cel rural, cu privire la consumul de substante interzise in randul elevilor dar si legat de siguranta lor in scoala.
Vizate de o atentie sporita sunt scolile unde s-au inregistrat cele mai multe incidente in ultima perioada sau cele situate in zone cu risc rutier crescut.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.