112 angajati ai CJ lasati fara indemnizatia de dispozitiv

112 angajati ai CJ lasati fara indemnizatia de dispozitiv

0 475

Angajatii Consiliului Judetean carora le-au fost taiate salariile cu 25% de la 1 mai au contestat in instanta deciziile de taiere. 112 din cei 185 de salariati ai Consiliului Judetean au ramas din prima zi a lunii mai fara indemnizatia de dispozitiv. Majoritatea celor carora li s-a taiat salariile au apelat deja la avocati pentru a obtine in instanta anularea acestor decizii

Angajatii consiliului judetean carora le-au fost taiate salariile cu 25% de la 1 mai au contestat in instanta deciziile de taiere. 112 din cei 185 de salariati ai Consiliului Judetean au ramas din prima zi a lunii mai fara indemnizatia de dispozitiv. Majoritatea celor carora li s-a taiat salariile au apelat deja la avocati pentru a obtine in instanta anularea acestor decizii.

Claudiu Coman, vicepresedinte Consiliul Judetean Brasov, PNL, spune ca angajatii au libertatea sa conteste in justitie aceste chestiuni. Conducerea institutiei trebuie sa puna in aplicare aceasta masura pentru ca o decizie a Curtii de Conturi trebuie aplicata iar angajatii daca au posibilitatea si considera ca exista posibilitatea sa-si castige drepturile in instanta, merg in instanta.

In octombrie anul trecut, guvernul a luat decizia de a amnistia functionarii publici care datorau bani statului pe motiv ca i-ar fi incasat prin sporuri care nu ar fi fost legale.

La cateva saptamani dupa acesta ordonanta, in preajma campanie electorale, tot guvernul a decis ca nu mai este obligatorie restrictia de acordare a acestor sporuri. In aceste conditii executivul consiliului judetean Brasov a decis ca angajatii sa primeasca sportul de dispozitiv. Asta, pana pe 17 aprilie cand instanta a decis ca aceste sporuri au fost acordate ilegal.

Astfel conducerea institutiei a fost nevoita sa taie cei 25% cat reprezenta sporul de dispozitiv. Dupa aplicarea taierilor salariale pentru unii castigurile au ajuns sa fie sub salariul minim pe economie. cj3

Mai grav este ca fata de anul 2010, inainte de a se lua decizia la nivel national de a se taia cu 25% salariile tuturor bugetarilor, angajatii consiliului judetean mai castiga acum doar jumatate din venituri.

Potrivit lui Tiberiu Popa, presedintele Sindicatului „Pro Bono” al Salariatilor din Consiliul Judetean, salariile sunt cu 50% mai mici decat la 1 iulie 2010 dupa eliminarea a doua sporuri care erau in contractul colectiv de munca.

Consilierii judeteni vor dezbate in sedinta viitoare daca vor angaja o casa de avocatura in acest litigiu.

Angajatii spera sa obtina deocamdata cel putin suspendarea de la plata a sumelor considerate incasate ilegal.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.