100 de pianişti la „Transylvanian International Piano Competition”

100 de pianişti la „Transylvanian International Piano Competition”

0 186

Este primul concurs de pian organizat la Brașov după mai bine de 25 de ani. Participă concurenți cu vârste cuprinse între 7 – 28 de ani, din 10 țări - elevi și studenți ale unora dintre cele mai bune școli și universități de muzică din lume

Un pian Bösendorfer a fost adus special din Viena la Braşov pentru „Transylvanian International Piano Competition”. Aproximativ 100 de tineri pianiști din zece ţări participă la cea de-a doua ediția a evenimentului, iar braşovenii pot să asiste gratuit la toate audițiile și concertele, găzduite de Centrul Cultural Reduta.
Cea dea doua ediție a concursului “Transylvanian International Piano Competition” se desfășoară până în 15 iulie. Este primul concurs de pian organizat la Brașov după mai bine de 25 de ani. Participă concurenți cu vârste cuprinse între 7 – 28 de ani, din 10 țări – elevi și studenți ale unora dintre cele mai bune școli și universități de muzică din lume.
Antonia este unul din concurenții înscriși la concurs. Studiază pianul de 9 ani și participă anual la concursuri. Cu toate acestea, are emoții având în vedere pregătirea participanților la “Transylvanian International Piano Competition”
„Dorim să creăm la Brașov un centru muzical internațional; este motivul pentru care am adus pianul Bosendorfer, un juriu internațional cu pianiști renumiți din Italia şi Austria”, spune Ioan Dragoș Dimitriu, directorul artistic al festivalului.
Pe parcursul evenimentului a fost organizat și un mic festival cu patru concerte.

În 11 iulie, de la aceeaşi oră este programat Concertul dedicat Centenarului României, pregătit de Horia Mihail, Corina Ibănescu şi Ioan-Dragoş Dimitriu.

Gala Laureaţilor va avea loc în 15 iulie, de la ora 19.30, eveniment în cadrul căruia câştigătorii categoriei D „Young Artists” vor interpreta piese alese de juriu şi li se vor înmâna premiile.
Etapa a II-a a categoriei D „Young Artists” şi gala vor fi transmise live pe internet.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.