Ziua Protectiei Civile – sarbatorita si la Brasov

Ziua Protectiei Civile – sarbatorita si la Brasov

0 356

Pe 28 februarie se aniverseaza 83 de ani de la emiterea Decretului Regal care aproba Regulamentul Apararii Pasive. Atunci s-au infiintat primele structuri care aveau atributii de aparare civila in Romania. De atunci institutia s-a dezvoltat continuu; in 2004 Parlamentul Romaniei a aprobat legea prin care Protectia Civila din Romania devine o componenta iumportanta a sistemului secutitatii nationale

Pe 28 februarie se aniverseaza 83 de ani de la emiterea Decretului Regal care aproba Regulamentul Apararii Pasive. Atunci s-au infiintat primele structuri care aveau atributii de aparare civila in Romania. De atunci institutia s-a dezvoltat continuu; in 2004 Parlamentul Romaniei a aprobat legea prin care Protectia Civila din Romania devine o componenta iumportanta a sistemului secutitatii nationale. Tot atunci Inspectoratul Judetean de Protectie Civila a fuzionat cu Grupul de Pompieri Brasov si a dat nastere Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov.
Numarul interventiilor ISU Brasov a crescut constant de la infiintarea din 2004; daca in 2007 Inspectoratul a inregistrat 861 de actiuni, anul trecut angajatii ISU au intervenit in peste 8.000 de cazuri. Militarii au detonat si peste 5.000 de piese de munitie, cele mai multe de infanterie. Printre ele s-au numarat 19 proiectile, 10 bombe de artilerie, 10 bombe de aviatie si 30 de grenade defensive.pompieri smurd1
Din programul ISU nu a lipsit Ziua portilor deschise. Elevii brasoveni au trecut pragul unitatii si au aflat secretele meseriei frumoase si periculoase de pompier.
Brasovenii au putut aflat detalii despre activitatile pompierilor si in Piata Sfatului, unde a fost organizata o expozitie de tehnica militara. Cu aceeasi ocazie, militarii le-au dat sfaturi celor interesati despre cum sa se fereasca de accidente.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.