Zimbrii din Vama Buzaului nu mai incap in rezervatie

Zimbrii din Vama Buzaului nu mai incap in rezervatie

0 639

Rezervatia de zimbri din Vama Buzaului trebuie neaparat sa-si extinda hotarele. In cei sapte ani de la infiintare, a ajuns de la 11 la 34 de exemplare de zimbri, cea mai mare rata de crestere a numarului de zimbri in captivitate din Romania

Rezervatia de zimbri din Vama Buzaului trebuie neaparat sa-si extinda hotarele. In cei sapte ani de la infiintare, a ajuns de la 11 la 34 de exemplare de zimbri, cea mai mare rata de crestere a numarului de zimbri in captivitate din Romania.
Proiectul de extindere al rezervatiei de la 12 la 80 de hectare, in valoare de 2,5 milioane de euro, a fost respins pentru obtinerea unei finantari nerambursabile pe ciclul financiar 2007 – 2013.
Pentru noua transa de finantare nu a fost identificata o axa pe care sa se incadreze un astfel de proiect. Primaria a incercat obtinerea unor fonduri din Azerbaijan, dar nu a primit pana acum niciun raspuns din zimbri1partea marilor companii petroliere din zona, nevoite sa faca „investitii verzi”.
Daca nu vor gasi banii necesari extinderii, edilii vor fi nevoiti sa cedeze unele exemplare catre alte rezervatii din tara, sau chiar sa doneze zimbri unor Gradini Zoologice.
Cheltuielile anuale ale rezervatiei cu personalul, hrana si tratamentul animalelor se ridica la 300.000 de lei – jumatate din suma vine de la Consiliul Judetean Brasov si reprezinta cotizatia achitata de administratia judeteana in calitate de membru al Asociatiei Valea Zimbrilor – Vama Buzaului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.