Zilele Educaţiei Mecatronice la Universitatea Trasilvania

Zilele Educaţiei Mecatronice la Universitatea Trasilvania

Roboţi care merg singuri, preiau comenzile doar din clipirea ochilor sau care transportă mingi. Toţi pot fi văzuţi până în 19 mai la Aula Universităţii Transilvania, unde studenţi de la 10 facultăţi din ţară îşi prezintă proiectele. Sunt Zilele Educaţiei Mecatronice care marchează 25 de ani de la înfiinţarea specializării la Braşov. Studenţii îşi prezintă şi dronele proiectate şi realizate integral de ei

Roboţi care merg singuri, preiau comenzile doar din clipirea ochilor sau care transportă mingi. Toţi pot fi văzuţi până în 19 mai la Aula Universităţii Transilvania, unde studenţi de la 10 facultăţi din ţară îşi prezintă proiectele. Sunt Zilele Educaţiei Mecatronice care marchează 25 de ani de la înfiinţarea specializării la Braşov. Studenţii îşi prezintă şi dronele proiectate şi realizate integral de ei.
Un motor mobil care se deplasează cu ajutorul senzorilor, a fost prezentat de Robert Pepenel, student în anul IV, la Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică Bucureşti.
Proiectul a fost inspitat de desenele animate Cars şi care a fost printat în 3 D. Robert a lucrat aproximativ două săptămâni la proiect, iar pasiunea pentru roboţi şi maşinuţe o are din copilărie. Tot de maşinuţe şi lego a fost pasionată, în copilărie, şi Oana Andreea Ruşanu, masterandă în anul II la Design de Produs şi Mediu, Universitatea Transilvania, care a prezentat un roboţel controlat prin clipiri de ochi.
Roboţelul a făcut senzaţie la Absolvenţi în faţa Companiilor şi deja există interes pentru el, spune tânăra. Andrei Simion, de la Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică Bucureşti şi-a prezentat şi el realizarea – un scanner 3 D la care a muncit 6 luni şi care poate măsura practic orice obiect pentru a-l reproduce cu fineţe.
Sunt doar câteva dintre realizările prezentate de studenţi de la zece universităţi din ţară, care participă, până în 19 mai, la Zilele Educaţiei Mecatronice, un eveniment iniţiat de Universitatea Transilvania, în 2010.
Evenimentul include şi competiţii, precum Olimpiada Naţională de Mecatronică, sesiune de comunicări ale studenţilor sau concurs naţional de realizări în domeniul mecatronicii.
La sugestia studenţilor, va fi şi un concurs naţional de sisteme mecatronice de zbor fără pilot, drone, cum sunt ele cunoscute de publicul larg. Concursul se desfăşoară atât în sală, cât şi afară. Competiţia outdoor va avea loc astăzi, după amiază, la Institutul de Cercetare – Dezvoltare al Universităţii Transilvania.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.