Zapada abundenta nu a blocat Brasovul

Zapada abundenta nu a blocat Brasovul

0 412

Desi a cazut din belsug, zapada nu a dat batai de cap brasovenilor! Chiar daca si Brasovul s-a aflat in weekend sub cod galben de zapada, nu s-au inregistrat evenimente grave. Nici macar trenurile nu au avut intarzieri serioase

Desi a cazut din belsug, zapada nu a dat batai de cap brasovenilor! Chiar daca si Brasovul s-a aflat in weekend sub cod galben de zapada, nu s-au inregistrat evenimente grave. Nici macar trenurile nu au avut intarzieri serioase.
Pentru ca circulatia sa nu sufere, cele doua firme care asigura deszapezirea in oras au actionat inca de sambata seara pe strazi. In total pe strazile orasului au actionat 34 de utilaje de deszapezire, care au imprastiat 340 de tone de material antiderapant. Primele au fost vizate arterele principale, cele pe care circula mijloacele de transport in comun si podurile.
Daca in multe localitati din tara garniturile de tren au avut intarzieri chiar si de cateva ore, turistii care au ales sa vina la munte cu trenul nu au intampinat aceste probleme. Mai mult, au fost chiar si trenuri care au ajuns mai repede decat era programat in gara Brasov.trafic iarna1
Calatorii care au ajuns cu trenul la Brasov s-au declarat chiar incantati de conditiile din vagoane, in conditiile in care multi alti romani au fost surprinsi de nameti in camp, in trenuri inghetate bocna.
Daca utilajele de deszapezire au intervenit prompt pe arterele principale, politia locala a iesit si ea in weekend in strada pentru a vedea daca brasovenii curata zapada din fata casei. Agentii i-au avertizat pe locatari, urmand ca de zilele viitoare sa aplice si amenzi. Brasovenii care nu isi dau zapada din fata casei si nu indeparteaza turturii risca sanctiuni intre 500 si 1.000 de lei, iar fimele intre 1.000 si 2.000 de lei.
Chiar daca ninsorile continua, la Brasov nu vor fi probleme nici de acum incolo, pentru ca firmele de deszapezire au in depozite aproape 2.000 de tone de material antiderapant.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.