Viteză pe Traseu Montan : Lucian Răduț a câștigat Trofeul TOTAL

Viteză pe Traseu Montan : Lucian Răduț a câștigat Trofeul TOTAL

0 209

Ploaia căzută duminică la Brașov în cantitați mari, a afectat desfășurarea Trofeului TOTAL, din cadrul Campionatului Național de Viteză pe Traseu Montan, a treia etapă a ediției 2017-2019, startul fiind decalat iar manșa secundă de concurs anulată. Lucian Răduț (Mitsubishi Lancer Evolution) a profitat cel mai bine de condițiile de aderență scăzută, parcurgând traseul în 2 minute și 40,597 secunde. Pilotul Rally Dream Team a câștigat detașat Trofeul TOTAL, fiind mai rapid cu peste 9 secunde decât cel de-al doilea clasat, Istvan Soos. Pilotând un Subaru Impreza de grupa N, Soos a fost mai rapid cu doar o zecime de secundă decât Costi Stratnic (Dacia STCC), cel care a terminat întrecerea pe ultima treaptă a podiumului.
,,În manșa de concurs am mers strict la rezultat. Mie îmi place foarte mult în condiții de aderență scăzută și îmi place foarte mult Poiana. Chiar dacă ploaia nu este bună pentru spectatori și pentru spectacol în general, sunt de părere că un pilot trebuie să știe să meargă în toate condițiile. Iar ploaia mai omogenizează puterile și mașinile. În rest, campionatul este încă la început.” a declarat Lucian Răduț.

Prima manșă, afectată de un accident!

Prima manșă de concurs din cadrul Trofeului TOTAL, a fost întreruptă în urma unei ieșiri în decor în care au fost implicați și spectatori. În condiții de ploaie, Teodor Găină a pierdut controlul mașinii sale de concurs (Renault Clio), lovind o mașină parcată pe un drum ce se intersectează cu Calea Poienii. Atât pilotul cât și două femei aflate în mașina de pe margine au suferit contuzii, fiind preluați de ambulanță și duși la spital pentru investigații. Starea lor era stabilă și nu prezentau fracturi.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.