Virusul Zika a starnit panica si la Brasov!

Virusul Zika a starnit panica si la Brasov!

0 444

Un cuplu intors din Republica Dominicana s-a prezentat luni la Spitalul de Boli Infectioase dupa ce a avut simptome similare celor provocate de Zika. Analizele au stabilit ca cei doi soti nu fusesera infestati cu virusul care a declansat alerta pe trei continente. Romania va primi abia peste doua saptamani kitul de testare a existentei temutului flagel

Un cuplu intors din Republica Dominicana s-a prezentat luni la Spitalul de Boli Infectioase dupa ce a avut simptome similare celor provocate de Zika. Analizele au stabilit ca cei doi soti nu fusesera infestati cu virusul care a declansat alerta pe trei continente. Romania va primi abia peste doua saptamani kitul de testare a existentei temutului flagel.
Cuplul de brasoveni se intorsese in data de 26 ianuarie din Republica Dominicana; cei doi s-au alarmat dupa ce, in data de 30 ianuarie, sotii au facut febra si au avut dureri de muschi la interval de 8 ore unul fata de altul, confirma dr. Ramona Delia Ionescu, manager Spitalul de Boli Infectioase Brasov. Medicii de la zika1Infectioase au mentinut suspiciunea pe criterii epidemiologice si au recoltate analize de laborator obisnuite.
S-a infirmat insa prin test specific malaria, tot prin test specific rapid gripa si s-a incercat, desi pacientii erau in stare foarte buna si afebrili, un transfer la clinica de boli infectioase „Victor Babes”.
In final, dupa ce au fost izolati o zi in salon, cei doi au fost externati ieri.
In Romania nu se pot face deocamdata teste care sa puna in evidenta cu precizie existenta virusului Zika. Chiar daca simptomele celor doi brasoveni nu au confirmat existenta virusului, sangele recoltat va fi stocat la Institutul „Cantacuzino”. Daca va fi necerar, testul va fi reluat peste doua saptamani cand vor ajunge in tara kiturile de testare pentru identificarea boli.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.