Vaci facute cadou familiilor nevoiase din Viscri

Vaci facute cadou familiilor nevoiase din Viscri

0 359

25 de familii nevoiase din Viscri au primit cadou cate o vaca din partea unui ONG. Asociatia non guvernamentala a inceput acest program in judetul Brasov in urma cu cativa ani. Beneficiarii au insa si o obligatie: aceea de a darui primul exemplar nascut unei alte familii necajite

Beneficiarii au doar obligatia de a darui primul vitel unei alte familii necajite
25 de familii nevoiase din Viscri au primit cadou cate o vaca din partea unui ONG. Asociatia non guvernamentala a inceput acest program in judetul Brasov in urma cu cativa ani.
Numai in 2014, 70 de familii cu o situatie financiara precara au reusit sa isi imbunatateasca nivelul de trai datorita vacutelor primite cadou. Beneficiarii au insa si o obligatie: aceea de a darui primul exemplar nascut unei alte familii necajite.
Unul din beneficiarii din Viscri este Vasile Istrate. Barbatul este casatorit si are trei copii. Un al patrulea se va naste curand iar vaca primita cadou va asigura familiei sale un trai mai bun.vaci ro1
Asociatia non guvernamentala si-a propus sa ofere vaci femeilor rrome din Transilvania care sa creasca animalele primite, in timp ce sotii lor sunt la munca.
Vacile primite de satenii din Viscri reprezinta donatii facute acum cativa ani de mai multi fermieri din Irlanda.
Ovidiu Spanu, directorul organizatiei non guvernamentale, spune ca nu este vorba despre un act de caritate caritate, de pomana, ci de proiecte de dezvoltare si de responsabilitate sociala. Este vorba despre un imprumut viu.
Cum foarte multi sateni nu isi permit sa-si cumpere propria vaca, alti localnici fara locuri de munca si cu multi copii, vor deveni viitorii beneficiari ai programului asociatiei, in urma donatiilor de exemplare nascute de la cele 25 de familii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.