Vaccinul antigripal protejeaza si impotriva gripei porcine!

Vaccinul antigripal protejeaza si impotriva gripei porcine!

0 374

Vaccinul antigripal distribuit gratuit de Ministerul Sanatatii protejeaza si impotriva gripei porcine. Dupa ce in Ucraina 150 de persoane au murit dupa contactul cu virusul AH1N1, si autoritatile din Romania au inceput sa ia masuri. Chiar daca la Brasov nu a fost confirmat nici un caz de gripa, directia de sanatate publica va impune spitalelor masuri de preventie a maladiei

Vaccinul antigripal distribuit gratuit de Ministerul Sanatatii protejeaza si impotriva gripei porcine. Dupa ce in Ucraina 150 de persoane au murit dupa contactul cu virusul AH1N1, si autoritatile din Romania au inceput sa ia masuri. Chiar daca la Brasov nu a fost confirmat nici un caz de gripa, directia de sanatate publica va impune spitalelor masuri de preventie a maladiei.
Potrivit Cameliei Defta, director adjunct DSP, aceste masuri se refera la purtarea echipamentului, limitarea circulatiei bolnavilor, vaccinarea antigripala. De asemenea, spitalele trebuie si sa se raporteze zilnic orice caz cu evolutie si simpotomatologie asemanatoare gripei.
In Ucraina epidemia de gripa porcina a facut pana acum 150 de victime. In Romania au fost confirmate vaccindeja 20 de imbolnaviri, din care 6 in Bucuresti.
Din fericire, la Brasov nu s-a inregistrat nici un caz de gripa. Brasovenii se mai pot vaccina antigripal gratuit daca mai gasesc la medicii de familie doze de vaccin, pentru ca acesta protejeaza si impotriva virusului AH1N1.
Campania se deruleaza gratuit in cabinetele medicilor de familie si in spitale si se vaccineaza in principal persoanele cu risc crescut, varsta peste 65 de ani, persoane care sunt mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, gravidele si copiii.
Specialistii spun ca in acest moment nu exista informatii legate de iminenta aparitiei unei epidemii de gripa. Brasovenii care manifesta dureri in gat, febra, dureri articulare si stare de oboseala sunt sfatuiti sa mearga de urgenta la medic.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.