Vacanta in stil japonez in interior de muzeu

Vacanta in stil japonez in interior de muzeu

0 429

Copiii inscrisi la „Vacanta artelor la muzeu” au invatat cuvinte in limba japoneza. De asemenea, copiii au aflat si cateva din traditiile regiunii de unde vine Amy, o japoneza care studiaza la Bucuresti. Casa Memoriala „Stefan Baciu” a gazduit cu aceeasi ocazie si lectii de aeromodelism

Copiii inscrisi la „Vacanta artelor la muzeu” au invatat cuvinte in limba japoneza. De asemenea, copiii au aflat si cateva din traditiile regiunii de unde vine Amy, o japoneza care studiaza la Bucuresti. Casa Memoriala „Stefan Baciu” a gazduit cu aceeasi ocazie si lectii de aeromodelism.

Daca, anul trecut, beneficiarii programului educational au fost invatati cuvinte in limba chineza de doi studenti din China si din Australia, anul acesta, invitata a fost o tanara studenta din Japonia. Amy i-a invatat pe copii cuvinte in japoneza, dar si alte lucruri interesante despre municipiul Aomori, de unde provine. Zilele acestea se afla la Brasov cu ocazia unor cursuri de Limba Romana, organizate de Institutul Cultural Roman. Astazi a venit la Casa Memoriala „Stefan Baciu” pentru a le impartasi copiilor din taiunele civilizatiei japoneze si a adus cu ea si un kimono.

Copiii au fost incantati de prezentarea lui Amy, care le-a aratat cat de asemanatoare sunt broderiile din tara noastra cu cele din Japonia. Au aflat si ca in Japonia se tine un Festival al Cireselor dar si un eveniment estival cu numele „Neputa Matsuri”, unde obiectele simbolice ating inaltimi uriase.kimono

O participanta la Vacanta artelor a avut norocul de a imbraca costumul national al Japoniei.

„Micii aeromodelisti” a fost a doua tema la Vacanta artelor, unde micutii au asistat la construirea unui avion in miniatura, pe care mai apoi, l-au si probat pe terenul Liceului Sportiv.

Pana acum, copiii au vizitat monumentele istorice ale Brasovului, au pictat obiectivele importante ale municipiului in aer liber si urmeaza sa afle despre evolutia tiparitului. Joia viitoare, copiii vor merge la Turnul Alb, unde vor picta si vor lua contact cu cateva traditii romanesti aflate intr-o expozitie.

La inceputul lunii august, cand se vor incheia cursurile, va fi organizata o excursie cu trenul la monumentele naturii de la Racos.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.