Universitatea Transilvania, Facultatea de Sociologie nu mai are niciun loc bugetat

Universitatea Transilvania, Facultatea de Sociologie nu mai are niciun loc bugetat

0 156

Universitatea Transilvania scoate la bătaie 2320 de locuri la admiterea din toamnă pentru studii de licenţă zi

Universitatea Transilvania scoate la bătaie 2320 de locuri la admiterea din toamnă pentru studii de licenţă zi
Absolvenţii de liceu care vor să fie studenţi şi nu s-au înscris în vară, mai au o şansă în această perioadă. Universitatea Transilvania a deschis cea de-a doua sesiune de înscriere la facultate iar primii candidaţi au venit deja să se înscrie. Majoritatea locurilor libere sunt cu taxă, dar există şi locuri bugetate, cele mai multe la facultăţile inginereşti.
2320 de locuri sunt scoase la bătaie la admiterea din toamnă pentru studii de licenţă zi, la Universitatea Transilvania. Dintre acestea, doar 593 sunt bugetate, iar alte 63 de locuri sunt speciale pentru candidaţii care au absolvit un liceu în mediul rural.
Restul locurilor sunt cu taxă. Una dintre facultăţile care nu mai are niciun loc bugetat în această sesiune este cea de Sociologie, unde, în vară a fost o concurenţă acerbă. Locuri „cu taxă” mai sunt, însă, îi linişteşte pe studenţi lect. univ. dr. Florin Nechita, prodecan cu studenţii Facultatea de Sociologie.
La Litere mai sunt doar 10 locuri bugetate şi se anunţă mare concurenţă pe ele.
Singura Facultate care nu mai are niciun loc nici bugetat, nici nebugetat, este Facultatea de Medicină. Aici, înscrieri se mai fac doar pentru programele de masterat.
Cele mai multe locuri bugetate sunt la Facultatea de Design de Produs şi Mediu – 146, dar şi la Inginerie Tehnologică şi Management Industrial, unde sunt 90 de locuri bugetate. Câte 76 de locuri bugetate au Ştiinţa şi Ingineria Materialelor şi Ingineria Lemnului.

Înscrieri pentru locurile rămase libere, atât pentru studiile de licenţă, cât şi pentru cele de masterat, se fac până în 8 septembrie, la sediul fiecărei facultăţi.
Taxa de înscriere este de 200 de lei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.