Universitatea Transilvania a mărit taxa de cazare

Universitatea Transilvania a mărit taxa de cazare

0 190

30 de lei în plus pe lună vor plăti studenţii căminişti, în acest an universitar. Majorarea e motivată de scumpirile la utilităţi şi alte servicii

30 de lei în plus pe lună vor plăti studenţii căminişti, în acest an universitar. Majorarea e motivată de scumpirile la utilităţi şi alte servicii.
Din cei 16.000 de studenţi de la învăţământul de zi, aproximativ 4000 primesc un loc în cămin, iar cazările încep din 28 septembrie.

Pe tot parcursul verii, la căminele de pe Colină şi Memorandumului s-au făcut mai multe lucrări de reparaţii şi igienizări. Acum se fac ultimele retuşuri înaintea începerii cazărilor.
Din acest an universitar, studenţii căminişti vor plăti o taxă uşor majorată, pentru cămin, atât cei de la buget, cât şi cei de la cu taxă.

Potrivit prof.dr.ing. Daniel Munteanu, prorector cu studenţii şi legătura cu mediul economic şi socio-economic Universitatea Transilvania Braşov, dacă anul trecut, un student de la taxă plătea 315 lei, anul acesta va plăti 345 de lei; şi Studentul bugetat va plăti 215 lei, faţă de 185 de lei, cât era anul trecut.

Taxa de cămin este calculată în funcţie de eventuale scumpiri la utilităţi şi lucrările de mentenanţă pentru care e nevoie să fie constituit un fond de intervenţie.
Peste 4.000 din cei 16.000 de studenţi pe care Universitatea Transilvania îi are la învăţământul de zi vor locui în cămin. Cazările încep din 28 septembrie şi se vor derula în trei etape.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.