Un preot din Teliu pomeneste zilnic mortii din Colectiv

Un preot din Teliu pomeneste zilnic mortii din Colectiv

0 800

Un preot din Teliu compenseaza apatia Bisericii din primele zile de la tragedia incendiului din Clubul Colectiv din Capitala. Parintele Costin Butnar ii pomeneste zilnic pe cei decedati si ii tine la curent pe enoriasii din mica parohie in care slujeste cu strarea ranitilor. Preotul stie ca in astfel de momente oamenii trebuie sa fie uniti si de aceea a pus lista celor pomeniti chiar si pe o retea de socializare

Un preot din Teliu compenseaza apatia Bisericii din primele zile de la tragedia incendiului din Clubul Colectiv din Capitala. Parintele Costin Butnar ii pomeneste zilnic pe cei decedati si ii tine la curent pe enoriasii din mica parohie in care slujeste cu strarea ranitilor. Preotul stie ca in astfel de momente oamenii trebuie sa fie uniti si de aceea a pus lista celor pomeniti chiar si pe o retea de socializare.
Preotul Costin Butnar a iubit dintotdeauna muzica. De cand a ales calea preotiei ii ajuta pe tineri sa se apropie de cultura. A format la Teliu un grup folk de elevi si de cativa ani organizeaza manifestari culturale pentru ei. Impresionat de tragedia din clubul colectiv parintele Butnar ii pomeneste zilnic pe tinerii morti si pe cei raniti. Le spune nu numai prenumele asa cum se obisnuiste dar si varsta si ocupatia pentru ca lumea sa stie ce oameni minunati ar fi putut deveni.preot costin
„Oamenii au fost foarte impresionati sa vada ca sunt tineri de 20 de 25 de ani care erau arhitecti, erau ingineri, informaticieni, fotografi, erau oameni obisnuiti erau oameni de nadejde care au avut un sfarsit cumplit. Ca in iad a fost in clubul acela. De aceea noi rugandu-ne am dorit sa sensibilizam un pic si oamenii dar sa-i strangem si la un loc”, spune preotul Costin Butnar.
Preotul Butnar cauta informatii permanent despre soarta ranitilor si se roaga la fiecare slujba ca numarul celor decedati sa nu creasca. Se roaga pentru toti si-i cheama chiar si pe Internet pe toti enoriasii sa-i fie alaturi. A postat lista cu numele tuturor decedatilor dar si ale celor aflati inca in spitale si pe o retea de socializare cu indemnul ca toti sa se roage pentru ei.
Asemenea preotului Costin Butnar mai sunt si alti preoti in alte parohii care se roaga pentru sufletele celor trecuti la cele vesnice dar si pentru cei raniti aflati inca pe paturile spitalelor. Ei sunt cei care ii ajuta pe romani sa faca uitata absenta reactiei capilor Bisericii Ortodoxe imediat dupa tragedia de la Bucuresti, cand nicio inalta fata bisericeasca a BOR nu a catadicsit sa arate empatie pentru durerea familiilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.