Turn de control clasic sau virtual pe Aeroportul Braşov?

Turn de control clasic sau virtual pe Aeroportul Braşov?

0 229

Asta vor decide în următoarele săptămâni specialiștii de la EUROCONTROL, organizația europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene

Asta vor decide în următoarele săptămâni specialiștii de la EUROCONTROL, organizația europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene.
Subiectul a fost discutat marți la Bruxelles de o delegație a Consiliului Județean Brașov, care a solicitat consultanță EUROCONTROL pentru a găsi soluția optimă de instalare a aparatelor de navigație de pe aeroportul de la Ghimbav.

Fiind vorba despre primul aeroport care se construiește în ultimii 50 de ani în România, conducerea administrației județene, ROMATSA și specialiștii EUROCONTROL doresc să identifice cea mai bună soluție pentru operarea traficului aerian al viitorului aeroport – turn de control clasic sau remote tower.

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, spune că diferența dintre cele două variante va fi de cost și eficiență şi crede că operatorii viitorului aeroport trebuie să facă pasul către ultima tehnologie din domeniu.

La sfârșitul lunii decembrie EUROCONTROL va emite un raport preliminar după care până cel târziu în martie 2019 se va ști care este scenariul cel mai rentabil pentru dezvoltarea și operarea infrastructurii de navigație aeriană din cadrul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.