Trei seri de jazz la Sala Patria, în perioada 24-26 iulie

Trei seri de jazz la Sala Patria, în perioada 24-26 iulie

0 161

Prima seară aparţine jazz-ului european, adus de muzicianul cu origini braşovene Nicolas Simion şi prietenii săi din ţări precum Polonia, Austria, Olanda, Germania, Elveţia.

Festivalul Internaţional de Jazz de la Filarmonică este un nou eveniment pe care municipalitatea şi instituţia de cultură îl propun braşovenilor şi turiştilor, în agenda culturală estivală. Vor fi trei seri cu muzică de calitate, din care nu vor lipsi artişti din Statele Unite ale Americii, locul unde s-a născut jazz-ul.
Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz de la Filarmonică debutează marţi, 24 iulie.

Prima seară aparţine jazz-ului european, adus de muzicianul cu origini braşovene Nicolas Simion şi prietenii săidin ţări precum Polonia, Austria, Olanda, Germania, Elveţia. A doua seară va aduce invitaţi din New Orleans şi New York, seara fiind a jazz-ului american, acolo unde de fapt s-a născut acest gen de muzică.

Cea de-a treia şi ultima seară de festival este Moldavian Jazz Night, cu Vali Boghean Band. „O formaţie formidabilă, e un fel de etnojazz care o să impresioneze, va fi ceva deosebit, au în formaţia lor ţambal şi vioară, ceva mai deosebit”, spune Anton Niculescu, directorul Filarmonicii Braşov.

Organizatorii vor ca la anul, evenimentul să includă mai multe seri de concerte. Festivalul de Jazz este finanţat de municipalitate şi face parte din agenda evenimentelor de vară organizate pentru braşoveni şi turişti, pe lângă concertele din Piaţa Sfatului, cu artişti de la Filarmonică şi Operă, dar şi cu spectacolele estivale de teatru.

Municipalitatea vrea ca în viitor să îmbogăţească această agendă culturală estivală şi cu alte evenimente.
Spectacole de jazz la Filarmonică nu sunt frecvente în Europa. În America, în schimb, sunt incluse şi astfel de serate muzicale în program.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.