Tot mai multi copii si adolescenti se confrunta cu probleme psihice

Tot mai multi copii si adolescenti se confrunta cu probleme psihice

0 456

Copiii sufera de depresie, anxietate, tulburari de personalitate si inadaptare sociala. Este concluzia trista a medicilor specialisti care au analizat in ultimii ani comportamentul copiilor si adolecentilor. Solutia ca viitorii adulti sa fie diagnosticati si tratati din timp este, de multe ori, la indemana parintilor

Copiii sufera de depresie, anxietate, tulburari de personalitate si inadaptare sociala. Este concluzia trista a medicilor specialisti care au analizat in ultimii ani comportamentul copiilor si adolecentilor. Solutia ca viitorii adulti sa fie diagnosticati si tratati din timp este, de multe ori, la indemana parintilor.
Copii tristi, furiosi, agitati, anxiosi. Copii cu fobii. Copii mincinosi, obraznici sau care doresc sa fuga de acasa. Si lista poate continua. De multe ori aceste etichete sunt puse chiar de parinti, care nu realizeaza ca odraslele lor pot fi viitorii adulti afectati psihic.
Parintii ar trebui, cred specialistii, sa fie primii care observa ca cei mici nu sunt precum ceilalti si sa faca primul pas spre diagnosticarea lor precoce.copil agitat1
In ultimii ani, medicii au constatat ca numarul copiilor diagnosticati cu diferite tulburari psihice este tot mai mare. Practic, copiii nu se mai dezvolta conform standardelor tipice de dezvoltare.
Potrivit dr. Florina Rad, medic primar psihiatria copilului si adolescentului, UMF „Carol Davila” Bucuresti, copilul depresiv nu spune „sunt depresiv, sunt suparat”, ci o sa fie iritabil, irascibil, o sa aiba probleme la scoala, o sa fie poate violent in familie.
Despre problemele psihice ale copilului si adolescentului s-a discutat in acest sfarsit de saptamana la Brasov. Zeci de specialisti din psihiatrie, pediatrie, psihologie, psihoterapie, asistenta medica, sociala si invatamant au luat parte la cea de-a cincia editie a Congresului de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului.
Congresul de Psihiatrie a Copilul si Adolescentului se incheie astazi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.