Tot fără parapeţi de protecţie pe DN13

Tot fără parapeţi de protecţie pe DN13

0 160

O licitaţie contestată amână montarea separatoarele de sens pe Drumul Morţii

O licitaţie contestată amână montarea separatoarele de sens pe Drumul Morţii. În lipsa parapeţilor de protecţie de pe axul drumului, accidentele se ţin lanţ pe DN13. Până la montarea elementelor din beton, drumarii montează parapeţi din plastic umpluţi cu nisip.
DN 13 şi-a câştigat faima sinistră de „Drumul Morţii” după accidentele cumplite care se produc periodic pe această şosea. Recent, o femeie a murit şi două persoane au fost rănite grav, după ce o maşină şi o autoutilitară s-au ciocnit între Buneşti şi Fişer.
Prefectul Braşovului spune că pe mai multe sectoare de pe DN 13 ar fi trebuit să existe deja separatoare de sens, dar montarea acestora a fost tergiversată.
„Colegii de la inspectoratul judeţean de poliţie au semnalat foarte clar segmentele de drum periculoase de pe drumurile naţionale din judeţul Braşov şi au solicitat montarea de separatoare de benzi de circulaţie. Operaţia s-a făcut numai parţial , pe DN 11 s-a încheiat această chestiune, dar montarea pe DN 13 a fost tergiversată foarte mult”, spune prefectul Marian Rasaliu.Drumarii dau vina pentru întârzierea montării separatoarelor pe contestarii licitaţiei de achiziţionare a parapeţilor de beto.
Potrivit lui Horia Stancu – şef secţie Drumuri Naţionale DRDP Braşov, contractul prin care s-a reluat procedura a fost contestat în august la CNSC.
Până atunci, drumarii nu au nici o altă pârghie legală să poată achiziţiona un astfel de parapet de beton.
Pentru moment s-a găsit soluţia montarii de parapeţi din plastic umpluţi cu nisip până la deblocarea licitaţiei de achiziţie a celor din beton. Pentru a-i atenţiona pe şoferi că există curbe periculoase, înainte de fiecare viraj s-au montat benzi rezonatoare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.