Tokes a cerut din nou autonomie teritoriala in Transilvania!

Tokes a cerut din nou autonomie teritoriala in Transilvania!

0 424

Asa cum anticipam, fostul informator, apoi pastor reformat, care si-a abandonat familia, Laszlo Tokes, in prezent europarlamentar FIDESZ, functie pentru care a renuntat la Pasaportul Romanesc,  a readus în discuţie, sâmbătă, la Tușnad,  problema autonomiei teritoriale a ‘Ţinutului secuiesc’. Cu ranjetul lui de reptila slugarnica, i-a mulţumit „calduros” premierului Ungariei, Viktor Orban, pentru ”serviciile aduse naţiunii maghiare’‘ şi a solicitat din nou  acordarea si asigurarea ”protectoratului” pentru maghiarii din Transilvania .

În discursul de sambata de la Băile Tușnad, Tokes Laszlo i-a reamintit premierului că, în urmă cu câţiva ani,a cerut Guvernului Ungariei să accepte in Ardeal ‘‘statutul de putere protectoare faţă de maghiarii din afara frontierei’”, după modelul Austriei pentru Tirolul de Sud, model care, în opinia sa, ar trebui implementat şi în Transilvania.tinutul-secuiesc-pamant-romanesc-proiect-romania AFIS

‘Înainte de a ne acuza cineva de iredentism, trebuie să spunem că nu e o problemă de frontieră (…), nu vrem teritorii in plus, ci drepturi comunitare. (…)
Vrem,  să creăm un sistem global şi real de auonomie teritoriala pentru comunitatea maghiară din România, care, conform convingerilor noastre, este singura garanţie pentru a asigura dezvoltarea noastră liberă. Voinţa noastră este în acord deplin şi corespunde normelor de autonomie din alte ţări şi funcţionează în Europa. (…)
Trebuie să ne simţim acasă pe meleagurile unde ne-am născut, unde s-au născut strămoşii noştri, să ne păstrăm identitatea şi să nu devenim străini la noi acasă’, a spus Laszlo Tokes, potrivit traducerii… retusate, asigurate de organizatori.

Cea de a XXVII-a ediţie a Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad s-a desfăşurat în perioada 20 – 24 iulie …ca la Budapesta – dar la Tabara de la Băile Tuşnad – organizată de Fundaţia Pentru Minorităţi – Pro Minoritate din Budapesta şi Consiliul Tineretului Maghiar din Cluj.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.