Tetkron va avea licenta de producator de energie termica

Tetkron va avea licenta de producator de energie termica

0 528

Noul viceprimar al Brasovului Costel Mihai si-a inceput mandatul cu o mare provocare. Liderul PMP Brasov a primit de la primarul George Scripcaru misiunea de a se ocupa de furnizarea de energie termica pentru brasoveni. In acest moment, serviciul trece printr-o criza profunda, provocata – potrivit asociatiilor de proprietari – de managementul defectuos al societatii Tetkron si de lipsa de implicare a fostilor consilieri locali

Noul viceprimar al Brasovului Costel Mihai si-a inceput mandatul cu o mare provocare. Liderul PMP Brasov a primit de la primarul George Scripcaru misiunea de a se ocupa de furnizarea de energie termica pentru brasoveni. In acest moment, serviciul trece printr-o criza profunda, provocata – potrivit asociatiilor de proprietari – de managementul defectuos al societatii Tetkron si de lipsa de implicare a fostilor consilieri locali.
Federatia Asociatiilor de Proprietari din Brasov a trimis chiar o scrisoare deschisa catre noul Consiliu Local, in care le cere alesilor sa lase la o parte orice orgolii marunte si sa lucreze in folosul brasovenilor, pentru ca acestia sa poata avea apa calda cat mai curand.
Inca din 7 aprilie, aproximativ 30.000 de brasoveni au ramas fara apa calda. Societatea Tetkron inregistra pierderi mari, in ciuda subventiilor de la bugetul local, astfel ca nu a mai primit licenta. Desi semihai costel stia de anul trecut ca licenta nu va mai fi prelungita, nimeni nu a luat masurile necesare pentru ca brasovenii sa beneficieze in continuare de agent termic, astfel ca, din luna aprilie, peste 10 procente dintre locuitorii orasului au ramas fara apa calda. Saptamana trecuta a fost trimisa o adresa cu o expunere de motive pentru licentierea Tetkron ca producator de energie termica.
In ceea ce priveste distributia, va trebui sa se infiinteze un serviciu al Primariei care sa preia componenta de distributie, transport si furnizare de energie termica.
Viceprimarul spune ca problema a fost discutata de noii consilieri locali, carora li s-au prezentat cateva solutii. Acestia vor trebui sa voteze in urmatoarea sedinta de plen cea care li se va parea cea mai buna si sa o si aplice Pentru licentierea societatii exista termene minime la fiecare demers care trebuie facut de autoritatile locale, astfel ca va dura mai mult de doua luni pana cand brasovenii vor avea apa calda.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.