Sute de bugetari din județ riscă să rămână fără salarii

Sute de bugetari din județ riscă să rămână fără salarii

0 136

Aproape 1000 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov au rămas fără bani de lefuri

Aproape 1000 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov au rămas fără bani de lefuri. Consiliul Județean va utiliza banii din excedentul bugetar al județului pe anul 2017, dar sumele aprobate astăzi nu sunt suficiente pentru plata salariilor până la sfârșitul anului.

Sute de bugetari din județ așteaptă cu sufletul la gură rectificarea bugetară promisă de Guvern pentru a asigura o bună funcționare a instituțiilor publice până la sfârșitul anului. Până atunci, edilii judeţeni nu pot folosi decât banii din excendetul bugetar de anul trecut. Aceste fonduri ar fi trebuit, în mod normal, să meargă către investiții, spune conducerea Consiliului Județean Brașov.
„Acești bani trebuiau să meargă către investiții. Am fost nevoiți să-i luă, atât acum cât și în lunile trecute, să asigurăm funcționarea Direcției Pentru Protecția, pentru că altfel oamenii aceia nu și-ar fi luat salariile”, a dezvăluit ieri Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

În Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov sunt angajate 970 de persoane. Necesarul pentru fondul de salarii este de aproximativ 4 milioane de lei pe lună.

Prin hotărârea aprobată astăzi s-au virat doar 3.2 milioane lei bani cu care se vor plăti salariile din septembrie. Pentru ultimul trimestru al anului nu mai sunt însă fonduri.

În alte Direcții din țară situația este și mai gravă, nu mai sunt bani nici pentru plata utilităților sau pentru hrana beneficiarilor, fie ei copii din centrele de plasament fie adulți cu handicap.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.