Studentii au dat navala in camine chiar din prima zi de cazare.

Studentii au dat navala in camine chiar din prima zi de cazare.

0 628

Inarmati cu sacose, geamantane si cu parintii emotionati drept insotitori, sute de studenti si-au luat in primire camerele de camin unde isi vor petrece cel putin anul universitar care sta sa inceapa

Inarmati cu sacose, geamantane si cu parintii emotionati drept insotitori, sute de studenti si-au luat in primire camerele de camin unde isi vor petrece cel putin anul universitar care sta sa inceapa.

Veniti din Prahova, Buzau sau Botosani, proaspetii intrati la facultatile Universitatii Transilvania au reusit sa-si aduca bagajele in camere si s-au asigurat ca au tot ce le trebuie pentru mutarea la camin.

Daca cei pentru care experienta caminului nu a fost o premiera nu au mai avut emotii, bobocii s-au lasat coplesiti de prima zi intr-un oras nou.

Pentru boboci au fost pregatite 92 de locuri intr-un singur camin, restul spatiilor de cazare fiind alocate colegilor mai mari si celor de la master. Potrivit lui Mihai Cojoc, administratorul caminului 11 de pe Colina, cladirea pe care o gestioneaza ofera 308 locuri de cazare pentu studentii de anii 1, 2, 3 si 4. Astazi si maine cazarile continua aici pentru anii 1 si 2 .

In caminul 16 de fete, cel mai cautat, sunt disponibile 285 de locuri si sunt slabe sanse sa mai ramina locuri pentru faza a doua de cazare.

Chiar daca au prins loc in camin unii studenti prefera totusi chiria. Altii se razgandesc dupa doar cateva zile de locuit in comun; locurile ramase libere astfel vor fi redistribuite si repartizate altora in perioada 3-5 octombrie. In total cele doua complexuri studentesti de stat din Brasov Colina si Memorandumului ofera 4233 de locuri. In prima faza, acestea acopera doar 70% din cererile studentilor Universitatii Transilvania.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.