Statisticienii confirma ca vanzatorii au fentat TVA

Statisticienii confirma ca vanzatorii au fentat TVA

0 522

Institutul Naţional de Statistica demasca practicile comerciantilor. Alimentele s-au scumpit in luna mai, chiar inainte de reducerea TVA de la 24% la 9%. Datele oficiale ale statisticienilor sunt confirmate si de portofelele brasovenilor.

Institutul Naţional de Statistica demasca practicile comerciantilor. Alimentele s-au scumpit in luna mai, chiar inainte de reducerea TVA de la 24% la 9%.

Datele oficiale ale statisticienilor sunt confirmate si de portofelele brasovenilor. Cele mai mari scumpiri s-au inregistrat in luna mai faţa de aprilie la fructe proaspete, cu 13,06%, iar faţa de luna decembrie 2014 chiar cu 25,79%, spune Ion Popescu, director executiv Direcţia Judeţeana de Statistica Brasov.

La carne, lapte si oua preţurile au scazut cu adevarat si nu au fost umflate inainte, mai ales in supermarketuri si hypermarketuri. Majoritatea retailerilor au afisat si preţul vechi odata cu cel nou la care s-a aplicat scaderea de TVA. tarabe bran2

Chiar si dupa majorarea modesta a salariului minim pe economie, bugetul unei familii, care se duce in mare parte pe facturi la utilitaţi, nu poate asigura brasovenilor un trai decent.

Desi puterea de cumparare a crescut cu 10 % intr-un an, cumparatorii nu simt aceste cresteri – fie ele si in continuare si mult mai mari – pentru ca efectiv sunt saraci.

Tot datele oficiale arata ca mai mult de 40% din veniturile romanilor se duc pe alimente.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.